Noua generație de aur a teatrului românesc: FNT 2024 pune reflectoarele pe dramaturgi
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
Festivalul Național de Teatru (FNT) își pregătește ediția a XXXIV-a, care va avea loc în perioada 18 - 27 octombrie 2024. Această ediție specială va fi dedicată "Dramaturgiilor posibilului", explorând diversitatea și complexitatea dramaturgiei românești contemporane.

Peste 20 de instituții teatrale din București vor găzdui spectacole și evenimente diverse, oferind publicului o perspectivă asupra noilor tendințe din domeniu. Echipa curatorială formată din Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu propune o ediție ce pune accent pe colaborarea dintre dramaturgi și regizori, pe diversitatea tematicilor abordate și pe noile forme de expresie artistică din cadrul spectacolelor de teatru.

Temele abordate de FNT 2024:

— Rolul dramaturgului în societatea contemporană: Cine scrie pentru teatru în România de azi și de ce? Care este poziția dramaturgului în sistemul teatral românesc? Ce loc ocupă dramaturgul/dramaturga într-o echipă de creație?


— Temele dominante în dramaturgia românească contemporană: Care sunt temele care preocupă dramaturgii români de azi? Cum reflectă dramaturgia realitatea imediată?


— Noile tendințe din dramaturgia românească: Care sunt noile forme de expresie artistică din cadrul spectacolelor de teatru? Cum influențează dramaturgia estetica spectacolelor?


— Relația dintre dramaturg și regizor: Cum colaborează dramaturgii cu regizorii pentru a crea spectacole de teatru? Care este rolul fiecăruia în procesul de creație?

FNT 2024 promite a fi o ediție bogată și diversă, care va oferi publicului o experiență artistică memorabilă. Nu ratați șansa de a descoperi "Dramaturgiile posibilului" la Festivalul Național de Teatru 2024!

Festivalul Național de Teatru este un program cultural strategic organizat de UNITER - Uniunea Teatrală din România și finanțat de Ministerul Culturii, potrivit Agerpres.

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel