Număr limitat de spectatori la ceremonia de deschidere a JO Paris 2024
Autor: Sonia Baciu
Data publicării:
Doar 320.000 de spectatori vor putea asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne,  a anunţat miercuri reducerea numărului de spectatori care vor putea asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, ediţia 2024, care va avea loc în premieră în afara unui stadion, pe fluviul Sena, anunţă mass-media franceză.

Darmanin a declarat pentru postul de televiziune Fance 2 că aproximativ 320.000 de persoane vor fi autorizate să urmărească defilarea delegaţiilor sportivilor, în bărci, pe fluviul Sena, în data de 26 iulie.

”Vă reamintesc că Jocurile Olimpice la Paris sunt o dată la un secol, iar o ceremonie de deschidere în afara unui stadion nu a există niciodată, este o dată la 3.000 de ani.

Ideea este că vor fi 100.000 de oameni pe cheiurile de jos, care vor urmări ceremonia. Acestea sunt bilete plătite. Vor fi peste 220.000 de oameni pe cheiurile de sus, care se vor apropia de Sena şi sunt toţi cei care locuiesc şi care vor putea închiria sau vor putea petrece seara de-a lungul Senei, de la Bercy la Trocadero. Şi cu primirea tuturor şefilor de stat şi a tuturor delegaţiilor la Trocadero”, a spus ministrul Darmanin.

Se spera la 600.000 de spectatori la ceremonie

Organizatorii JO 2024 sperau iniţial ca 600.000 de persoane să poată participa la evenimentul din 26 iulie. Însă ambiţiile lor s-au redus la 400.000 de oameni, anul trecut în octombrie, iar acum Gerald Darmanin a confirmat zvonurile privind o nouă reducere a numărului de spectatori.

Această reducere afectează însă doar cheiurile înalte, nu şi pe cele de jos, unde vor fi autorizaţi 100.000 de posesori de bilete (cu preţul cuprins între 90 şi 2.700 de euro), care vor fi supravegheaţi de 2.000 de agenţi de securitate ai unor firme private.

Ceilalţi spectatori, de pe cheiurile de sus, vor fi grupaţi în mai multe zone în care securitatea va fi gestionată de serviciile de stat şi de cei 45.000 de oameni ai legii mobilizaţi pe parcursul defilării de 12 km.

Vezi și: Se schimbă textul Cartei Olimpice. CIO vrea să garanteze liberatea de exprimare a sportivilor

Articole similare

Conor McGregor își va face mult așteptata revenire în UFC

A fost stabilită o dată pentru mult-așteptata revenire...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel