Număr record de bilete vândute pentru Cupa Mondială de la Doha
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fanii fotbalului au cumpărat până în prezent 2,45 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din noiembrie de la Doha, potrivit FIFA, care intenționează să pună la dispoziție 3 milioane de locuri în total. 

Aproape 521.000 de bilete au fost vândute în cea mai recentă fază, iar meciurile din faza grupelor cu Brazilia s-au dovedit populare. Locuitorii din Qatar, țara gazdă, și din vecinii Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au fost printre cei mai mari cumpărători, a precizat FIFA. 

Cupa Mondială a fost prezentată ca un eveniment de care vor beneficia țările din întreaga regiune, iar Qatar Airways a încheiat un parteneriat cu transportatorii din Golf pentru a înființa zboruri de transfer în ziua meciului între Doha și principalele orașe din Orientul Mijlociu.

FIFA plănuiește să înceapă următoarea fază a vânzărilor de bilete în septembrie. Aproximativ 1,2 milioane de fani, adică aproximativ jumătate din populația Qatarului, sunt așteptați să vină în micul stat din Golf în timpul evenimentului. 

Asigurarea unui număr suficient de camere pentru suporterii, echipele și personalul turneului rămâne o provocare cheie pentru Qatar, iar organizatorii au încercat totul, de la nave de croazieră la tabere în deșert, pentru a ușura situația în materie de cazare.

Evenimentul va începe pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât era planificat, în urma unei schimbări de ultim moment din această lună.

Citește și: El a fost cea mai mare țeapă din Premier League. ”M-a sunat un tip. Mi-a spus că e George Weah și că are un jucător pentru mine”

Au trecut mai bine de 25 de ani de la una dintre cele mai ciudate întâmplări din Premiere League.

Probabil că numele lui Ali Dia nu vă spune mare lucru dar aflați că acesta a jucat câteva minute în Premier League deși nu avea nicio legătură cu fotbalul de înaltă performanță.

Victime ale acestei incredibile farse a fost oficialii clubului Southampton, care l-au introdus pe teren pe impostor într-un meci oficial. Oficialilor nu le-a trebuit mai multe de o oră de joc pentru a-l scoate ”în șuturi” de pe teren pe Ali Dia.

Dar cum s-a putut ajunge aici

Povestea a început în noiembrie 1996. Daily Star relatează cum Ali Dia a venit la Southampton, după ce Graeme Souness a primit un telefon de la o persoană care pretindea că este nimeni altul decât fostul mare jucător al lui AC Milan, George Weah.

Liberianul era la acea vreme în culmea gloriei, fiind desemnat jucătorul Anului de către FIFA și era deținătorul Balonului de Aur.

Persoana care s-a recomandat a fi George Weah i-a recomandat ca Souness să-l coopteze în lot pe vărul său, un atacant internațional senegalez pe nume Ali Dia.

Potrivit lui ”Weah”, el și Dia au jucat împreună la Paris Saint-Germain, iar acesta din urmă avusese 13 apariții internaționale pentru Senegal, iar în anul precedent jucase în divizia a doua din Germania. Cu acele statistici impresionante, Ali Dia părea pentru Souness o ofertă de nerefuzat.

”Când cineva ca Weah îți dă o recomandare, ai tendința să ții cont de ea”, s-a apărat Graeme Souness.

Gurile rele spun că Souness l-a văzut pe Dia jucând doar o dată, la o ”miuță” și i-a acordat inițial un contract de o lună.

”Alerga pe teren ca Bambi pe gheață”

Ali Dia a intrat din postura de rezervă după ce Matthew Le Tissier s-a accidentat în minutul 32.

Prestația sa de pe teren a fost atât de proastă încât Ali Dia a fost schimbat înainte de încheiera partidei și nu a mai jucat vreodată pentru club.

A fost evident pentru toată lume că ”vărul” nu avea experiența profesională pe care pretindea că a avut-o.

Le Tissier remarca după meci: "A alergat pe teren ca Bambi pe gheață - a fost foarte jenant să-l urmărești".

Le Tissier a dezvăluit mai multe detalii despre apariția lui Dia în podcastul, ”Quickly Kevin, Will he Score?”

Le Tissier a spus: „Prima dată când l-am văzut a fost când s-a prezentat la antrenament. Circula un zvon că ar fi vărul lui George Weah.

Engleza lui nu era prea bună. Îmi amintesc că l-am văzut jucând și m-am gândit „ce caută acest jucător aici”. Sincer am crezut că a câștigat o competiție în ziarul local pentru a veni să se antreneze cu noi. Chiar nu era deloc bun."

Le Tissier a vorbit și despre momentul în care a trebuit să iasă de pe teren din cauza unei contracturi la gambă pentru a fi înlocuit de Dia. Citește mai mult AICI

Articole similare

Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Sursa foto: Freepik.com

Legumele care reduc inflamația din corp. Te pot proteja de mai multe boli, potrivit specialiștilor


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta pe...

pixel