Număr record de bilete vândute pentru Cupa Mondială de la Doha
Autor: Oana Pavelescu | Dată: 18 aug 2022, 18:06
Fanii fotbalului au cumpărat până în prezent 2,45 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din noiembrie de la Doha, potrivit FIFA, care intenționează să pună la dispoziție 3 milioane de locuri în total. 

Aproape 521.000 de bilete au fost vândute în cea mai recentă fază, iar meciurile din faza grupelor cu Brazilia s-au dovedit populare. Locuitorii din Qatar, țara gazdă, și din vecinii Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au fost printre cei mai mari cumpărători, a precizat FIFA. 

Cupa Mondială a fost prezentată ca un eveniment de care vor beneficia țările din întreaga regiune, iar Qatar Airways a încheiat un parteneriat cu transportatorii din Golf pentru a înființa zboruri de transfer în ziua meciului între Doha și principalele orașe din Orientul Mijlociu.

FIFA plănuiește să înceapă următoarea fază a vânzărilor de bilete în septembrie. Aproximativ 1,2 milioane de fani, adică aproximativ jumătate din populația Qatarului, sunt așteptați să vină în micul stat din Golf în timpul evenimentului. 

Asigurarea unui număr suficient de camere pentru suporterii, echipele și personalul turneului rămâne o provocare cheie pentru Qatar, iar organizatorii au încercat totul, de la nave de croazieră la tabere în deșert, pentru a ușura situația în materie de cazare.

Evenimentul va începe pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât era planificat, în urma unei schimbări de ultim moment din această lună.

Citește și: El a fost cea mai mare țeapă din Premier League. ”M-a sunat un tip. Mi-a spus că e George Weah și că are un jucător pentru mine”

Au trecut mai bine de 25 de ani de la una dintre cele mai ciudate întâmplări din Premiere League.

Probabil că numele lui Ali Dia nu vă spune mare lucru dar aflați că acesta a jucat câteva minute în Premier League deși nu avea nicio legătură cu fotbalul de înaltă performanță.

Victime ale acestei incredibile farse a fost oficialii clubului Southampton, care l-au introdus pe teren pe impostor într-un meci oficial. Oficialilor nu le-a trebuit mai multe de o oră de joc pentru a-l scoate ”în șuturi” de pe teren pe Ali Dia.

Dar cum s-a putut ajunge aici

Povestea a început în noiembrie 1996. Daily Star relatează cum Ali Dia a venit la Southampton, după ce Graeme Souness a primit un telefon de la o persoană care pretindea că este nimeni altul decât fostul mare jucător al lui AC Milan, George Weah.

Liberianul era la acea vreme în culmea gloriei, fiind desemnat jucătorul Anului de către FIFA și era deținătorul Balonului de Aur.

Persoana care s-a recomandat a fi George Weah i-a recomandat ca Souness să-l coopteze în lot pe vărul său, un atacant internațional senegalez pe nume Ali Dia.

Potrivit lui ”Weah”, el și Dia au jucat împreună la Paris Saint-Germain, iar acesta din urmă avusese 13 apariții internaționale pentru Senegal, iar în anul precedent jucase în divizia a doua din Germania. Cu acele statistici impresionante, Ali Dia părea pentru Souness o ofertă de nerefuzat.

”Când cineva ca Weah îți dă o recomandare, ai tendința să ții cont de ea”, s-a apărat Graeme Souness.

Gurile rele spun că Souness l-a văzut pe Dia jucând doar o dată, la o ”miuță” și i-a acordat inițial un contract de o lună.

”Alerga pe teren ca Bambi pe gheață”

Ali Dia a intrat din postura de rezervă după ce Matthew Le Tissier s-a accidentat în minutul 32.

Prestația sa de pe teren a fost atât de proastă încât Ali Dia a fost schimbat înainte de încheiera partidei și nu a mai jucat vreodată pentru club.

A fost evident pentru toată lume că ”vărul” nu avea experiența profesională pe care pretindea că a avut-o.

Le Tissier remarca după meci: "A alergat pe teren ca Bambi pe gheață - a fost foarte jenant să-l urmărești".

Le Tissier a dezvăluit mai multe detalii despre apariția lui Dia în podcastul, ”Quickly Kevin, Will he Score?”

Le Tissier a spus: „Prima dată când l-am văzut a fost când s-a prezentat la antrenament. Circula un zvon că ar fi vărul lui George Weah.

Engleza lui nu era prea bună. Îmi amintesc că l-am văzut jucând și m-am gândit „ce caută acest jucător aici”. Sincer am crezut că a câștigat o competiție în ziarul local pentru a veni să se antreneze cu noi. Chiar nu era deloc bun."

Le Tissier a vorbit și despre momentul în care a trebuit să iasă de pe teren din cauza unei contracturi la gambă pentru a fi înlocuit de Dia. Citește mai mult AICI

Articole similare

Top citite
Al Pacino

Șocat de sarcina iubitei sale de 29 de ani, Al Pacino i-ar fi cerut acesteia să facă un test ADN

Sfârşitul poveştii de iubire dintre germani şi carnea de porc creează probleme industriei cârnaţilor/Photo by Edwin Jaulani

Sfârşitul poveştii de iubire dintre germani şi carnea de porc creează probleme industriei cârnaţilor

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Câți bani a pierdut Andreea Antonescu la cazino: Mi-am promis că nu mai fac

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii / Photo by Oleksandr Pidvalnyi

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii

MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie

Fructul pasiunii - Foto: Freepick

Fructul pasiunii, ajutor pentru imunitate și anxietate. 7 beneficii pe care le are pentru sănătate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii

Sărbătoarea Pogorârea Duhului Sfânt este însoțită de o...