Numărul abonamentelor de servicii mobile a ajuns la 8, 3 miliarde, la nivel global; 1,3 miliarde sunt pentru 5G
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Numărul total al abonamentelor de servicii mobile a atins pragul de 8,3 miliarde, la nivel mondial, în trimestrul II al acestui an, din care 1,3 miliarde reprezentau abonamentele 5G, notează cel mai nou raport Ericsson Mobility.

Potrivit documentului, publicat luni, în cazul abonamentelor de servicii mobile 5G, creşterea consemnată este cu 175 de milioane faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Cele mai multe abonamente mobile 5G noi au fost înregistrate în India (+7 milioane), China (+5 milioane) şi SUA (+3 milioane).

Pe acest fond, Ericsson Mobility Report relevă faptul că aproximativ 260 de furnizori de servicii de comunicaţii (CSP) au lansat servicii comerciale 5G, iar aproximativ 35 dintre aceştia au lansat reţele 5G Standalone (SA).

De asemenea, în cel de-al doilea trimestru din 2023, numărul abonamentelor mobile înregistrate la nivel global a crescut cu 40 de milioane şi a totalizat 8,3 miliarde, în timp ce ponderea abonamentelor mobile (tot la nivel global) a fost de 105%.

Totodată, numărul abonamentelor de date mobile ce includ servicii de broadband s-a majorat cu circa 100 de milioane, în intervalul analizat, până la 7,4 milioane (creştere anuală de 5%). Abonamentele de date mobile ce includ servicii de broadband reprezintă, în prezent, 88% din totalul abonamentelor de servicii mobile.

În acelaşi timp, raportul de specialitate notează că numărul de abonamente 4G a crescut cu 11 milioane şi a ajuns la aproximativ 5,2 miliarde (62% din totalul abonamentelor mobile), abonamentele WCDMA/HSPA au scăzut cu 85 de milioane, iar abonamentele GSM/EDGE s-au diminuat cu 59 de milioane, în al doilea trimestru al anului 2023.

În privinţa traficului de date în reţelele mobile, datele centralizate arată un salt de 33%, între T2 2022 şi T2 2023, la 134 Exabytes (EB)/lună.

Conform raportului Ericsson, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 din 2022 şi trimestrul 2 din 2023, traficul de date înregistrat în reţelele mobile a înregistrat o creştere de 33%, până la 134

"Creşterea traficului este estimată luând în calcul atât creşterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât şi creşterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creştere în ceea ce priveşte vizionarea de conţinut video (cu menţiunea că există diferenţe mari în ceea ce priveşte valorile/nivelurile de trafic de date între pieţe, regiuni şi furnizorii de servicii)", se menţionează în raport.

Ericsson este listată la bursa NASDAQ din New York, precum şi la NASDAQ Stockholm, şi are un portofoliu care acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform şi Technologies & New Businesses.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel