Numărul deceselor arată importanța vaccinării. Datele din săptămâna 17 - 23 ianuarie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Vaccinarea încă este motiv de dezbatere cu toate că acest lucru nu ar trebui să fie motiv de discuții. Oamenii uită că vaccinurile au prelungit speranța de viață și a asigurat o populație mai sănătoasă. Să nu uităm cele 14 boli care au făcut ravagii și care acum aproape că au dispărut sau se pot preveni cu ajutorul vaccinurilor: poliomielita, difteria, varicela, oreion, rotavirus, infecția cu pneumococ, tusea convulsivă, rujeola, infecția cu hib, rubeola, hepatita de tip A, hepatita de tip B, gripa și tetanosul.

În cazul actualie pandemii cele mai recente date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că în săptămâna 17 - 23 ianuarie, 85,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

Conform Raportului săptămânal de supraveghere, în săptămâna menţionată, 38,9% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Cluj, Constanţa şi Bihor.

55,8% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate.

Adriana Pistol (MS): Sistemul medical românesc nu era pregătit pentru COVID

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

În săptămâna 17 - 23 ianuarie, 25,3% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Bacău, Galaţi, Mureş şi Suceava.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,4% din decese - la bărbaţi.

93,3% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.

Articole similare

Difuzarea serialului culinar cu Meghan Markle, amânată

Difuzarea de către Netflix a unui serial culinar cu...


Top citite


Cele mai noi articole
pixel