O galerie din Edinburgh investește în talentele ascunse invitând artiștii să-și expună propriile piese
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
O galerie unică din Edinburgh face un pas curajos, invitând publicul larg să își expună propriile creații artistice. Edinburgh Printmakers, situată într-o fostă fabrică din Fountainbridge, a inaugurat primul atelier de gravură deschis publicului din Marea Britanie acum 57 de ani.

Noul eveniment, intitulat "Castle Mills Atunci și Acum: A Cui Galerie Este, Oricum?" va oferi un spațiu în care artiștii aspiranți să-și prezinte lucrările sau să contribuie la selecția altor opere de artă. Inițiativa se va derula între 19 aprilie și 30 iunie, urmărind să ofere "o experiență interactivă, în timp real și în persoană", scrie The Guardian.

Sunt acceptate lucrări într-o diversitate de medii, inclusiv pictură, gravură, desen, textile, sculptură și artă performativă. Se așteaptă participarea activă a elevilor, grupurilor comunitare și vizitatorilor.

Un purtător de cuvânt a declarat: "Regulile sunt simple: oricine poate adăuga lucrări și/sau alege să co-cureze expoziția, mutând operele de artă în spațiu după cum consideră potrivit."

Știrea vine după ce o galerie din Munchen, Germania, a dezvăluit că unul dintre tehnicienii săi introdusese pe furiș propria pictură, expunând-o alături de opere de artă modernă și contemporană celebre, inclusiv creații ale regretatului Andy Warhol.

Experimentul din Edinburgh amintește și de o farsă similară a unui tehnician german, care intenționa să critice conducerea muzeului.

Edinburgh Printmakers a găzduit de-a lungul timpului lucrări ale unor artiști de renume precum Eduardo Paolozzi, Sam Ainsley, John Byrne, Victoria Crowe, Alasdair Gray, Rachel MacLean, John Bellany și Alberta Whittle.

Ilaria Casini, responsabil cultural la Edinburgh Printmakers, a declarat: "Această expoziție va reuni perspective și povești din istoria prestigioasă a galeriei. Așteptăm cu nerădare conversațiile, descoperirile artistice și celebrarea creativității care ne așteaptă."

Articole similare

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...

pixel