O instituţie importantă din România nu s-a mândrit cu întâlnirea cu Kovesi. Ciuvică: Nimicuri, asta a făcut toată viaţa!
Autor: Florin Ravdan
Data publicării:
Bogdan Chirieac, Diana Tache şi Mugur Ciuvică au analizat vizita Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef european, în România. Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice a transmis un mesaj tranşant privind şansele șefei EPPO la o funcţie publică în statul român. 

"Pe doamna preşedinte Kovesi tot Guvernul a aşteptat-o în poziţie de drepţi. Zău aşa, tot ce e ministru, tot...", a punctat Bogdan Chirieac, după ce a deschis subiectul posibilei candidaturi a șefei EPPO la președinția României. 

"Sunt întru totul de acord. Ministerele importante cu care doamna Kovesi are treabă şi acum, din calitatea de procuror şef european, adică Ministerul Justiţiei, de Interne, Finanţelor, ANAF, Parchetul General, DNA, au avut întâlniri cu d-na Kovesi când a vrut d-na Kovesi. Rapid, într-un sistem blitzkrieg, a trecut peste tot. Toţi au apreciat întâlnirile, au simţit nevoia să dea comunicate. Mai puţin Ministerul de Interne, unde domnul Bode s-a jenat un pic. În afară de jena domnului Bode de a da comunicat că s-a văzut cu d-na Kovesi, absolut toată lumea a făcut-o. Au spus că au discutat despre lucruri de interes", a replicat jurnalista Diana Tache. 

"Cum comentaţi, dle Ciuvică? Am văzut că domnia sa, într-un interviu, a spus că dosarul domniei sale e menţinut deschis la Parchet ca să fie o ameninţare, arătare de pisică pentru procurorii mai tineri. Asta înseamnă, spune ditamai procurorul general european, că Parchetul e sub control politic", a mai spus Bogdan Chirieac. 

"Nu cred că ne-a transmis nouă, domnule Chirieac, mesajul ăsta. Cred că a fost pentru doamna Scutea (n.r. Gabriela Scutea) şi o să vedem dacă d-na Scutea a înţeles ceva!", a intervenit Diana Tache. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Chirieac: Kovesi a spus un lucru senzațional care nu a fost speculat de nimeni

Bogdan Chirieac a spus că Laura Codruța Kovesi, care, în opinia sa, va candida la alegerile prezidențiale din 2024, a zis un „lucru senzațional” ce nu a fost remarcat.

„Se anunță o ofertă foarte bună la alegerile prezidențiale. Mircea Geoană ar putea candida. Poate Marcel Ciolacu. Poate Nicolae Ciucă. Poate Victor Ponta. Adică ai personalități. O vor vota foarte mulți pe Laura Codruța Kovesi pe fond de frustrare”, a spus Bogdan Chirieac, vineri, într-o nouă ediție a emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV.

„Am văzut interviul dat de Kovesi. Nu a existat absolut nicio întrebare lămuritoare... Pe mine m-ar fi interesat ce crede doamna Kovesi despre plagiatul lucrărilor de doctorat. A spus un lucru senzațional care nu a fost speculat de nimeni. A spus că dosarul domniei sale e la Parchetul General și e ținut acolo pentru a se arăta pisica tinerilor magistrați. Păi dânsa, practic, ne spune că justiția din România, Parchetul din România e sub comandă politică? Întreb! Plus multe alte întrebări... Dar nu este cazul să le aducem aminte pe toate. Dar cred că doamna Kovesi va fi un candidat extrem de puternic, dacă va candida la alegerile prezidențiale, iar eu cred că va candida”, a conchis Bogdan Chirieac.

Secția Specială a fost desființată, însă dosarele au fost preluate de procurori din cadrul Parchetului General.

VEZI AICI MAI MULTE

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Captura Facebook

Melodia "Cotton Eye Joe" ajută trupa Rednex să doboare recordul de pe YouTube

Prințul William s-a întors la activitățile publice. Vizită la o asociație caritabilă

Foto: Pexels.com

După COVID, OMS defineşte boala răspândită "prin aer"

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Captura Facebook

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, candidat pentru Parlamentul European

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel