O lună de război. De ce Rusia a BOMBARDAT Kievul exact la ora 4 DIMINEAȚA. Ce spun versurile MELODIEI
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
În februarie 2022, la 81 de ani de la bombardamentul german asupra Ucrainei, primele rachete rusești au căzut în Kiev, în jurul orei 5 dimineața.

”Pe 22 iunie, exact la ora patru, Kievul a fost bombardat – ni s-a spus că războiul a început ”, este începutul unui cântec sovietic, scris în iunie 1941, care povestește despre invazia nazistă a Ucrainei sovietice.

Vladimir Putin a repetat același lucru, la patru dimineața, odată cu începutul invaziei Ucrainei.

Deși, potrivit documentelor istorice, bombardamentul Kievului din 1941 a avut loc în jurul orei 5-6 dimineața, legendarul cântec spune cum, ”exact la ora 4”, avioanele germane au atacat aeroporturi, gări și instalații militare.

Cântecul ”Pe 22 iunie, exact la ora patru” a fost scris de Boris Kovinjev pe muzica compusă de compozitorului polonez  Jerzy Petersburski ”Blue Batista” (Blekitna chusteczka ).

În februarie 2022, la 81 de ani de la bombardamentul german asupra Ucrainei, primele rachete rusești au căzut asupra Kievului între orele 4 și 5 dimineața, aducând aminte de vremurile celui de-al Doilea Război Mondial.

Chiar și Volodimir Zelenski a remarcat macabra asemănare dintre prima zi de bombardamente ale invaziei rusești cu atacul naziștilor din 1941.

”Explozii groaznice au fost la orele dimineții deasupra Kievului, bombardând și lovind locuințe. Toate acestea ne reamintesc de primul bombardament al capitalei noastre, care a avut loc în 1941”, spunea Zelenski, pe 25 februarie, a doua zi după începutul invaziei rusești

De atunci, Rusia a bombardat și atacat în mod repetat ținte aeriene ucrainene, lovind ținte militare, dar mai ales civile.

Care sunt motivele atacurilor de dimineața

Surpriza

Experții militari spun că începerea unei invazii dimineața devreme oferă mai mult timp pentru acțiune în prima zi decisivă a invaziei.

În ziua în care a început invazia, trupele ruse au încercat să înainteze cât mai mult posibil, imediat după loviturile cu rachete.

Cu toate acestea, este clar că rușii nu au reușit să pună în aplicare în mod eficient primul lor atac masiv cu rachete. Drept urmare, Rusia nu a eliminat apărarea aeriană ucraineană, iar planul de a captura Kievul în câteva zile a eșuat cu prețul unor pierderi uriașe pentru forțele armate ruse.

Victime

Războiul a început în zori pentru a ucide mai mulți oameni. Părinții dormeau, copiii lor dormeau, când Kievul a început să fie bombardat ”, este al doilea vers al cântecului despre începutul războiului germano-sovietic.

Atacurile de dimineață pot duce într-adevăr la victime mai multe, deoarece majoritatea oamenilor dorm la această oră și sunt cel mai puțin pregătiți pentru pericol.

Demoralizare

Experții spun că dimineața foarte devreme este cel mai dificil moment al zilei pentru apărarea aeriană. Alegerea orelor de dimineață pentru bombardament se face și din motive psihologice, pentru a demoraliza civilii. Aceștia stau toată noaptea cu frica unor noi distrugeri provocate de bombele armatei ruse, care, deși au o rată de eșec de aproape 60%, sunt lansate în număr foarte mare și provoacă mii de victime în rândul civililor.

 

Ce urmează?

Experții spun că Vladimir Putin va continua bombardamentele zonelor locuite, în ciuda presiunii internaționale de a opri masacrul civililor.

Analiștii sunt de părere că Putin își dorește măcar o realizare importantă în urma invaziei, cu atât mai mult cu cât avansul forțelor ruse a stagnat pe frontul din zona Kievului și Harkivului.

Majoritatea experților evaluează că obiectivul Kremlinului este de a-și extinde controlul asupra zonei de sud a Ucrainei, până la Odesa și la gurile Dunării.

Articole similare

Top citite
Captura Instagram

Momente rare: Celine Dion, împreună cu gemenii Nelson și Eddy, la concertul The Rolling Stones

Captura Instagram

IRIS Cristi Minculescu, Valter, Boro și Cabron au lansat un NOU HIT

foto: Facebook, Beyonce

Beyoncé i-a oferit vicepreședintei SUA bilete în valoare de 1600 de dolari la concertul din turneul Renaissance

Regele Charles este acum mai bogat decât regina Elisabeta, cu o avere estimată la 770 milioane de dolari/Facebook

Regele Charles este acum mai bogat decât regina Elisabeta, cu o avere estimată la 770 milioane de dolari

Foto: Pexels

Misterul construcției piramidelor, vechi de 4000 de ani, a fost elucidat

Forbes: Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei/Facebook

Forbes: Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tartă cu cireșe. Rețeta de sezon

Este sezonul cireșelor! Așa că nu poți să ratezi ocazia de a prepara o...

pixel