Cea mai bună modalitate de a recâștiga tinerii votanți este să le oferim speranță, securitate și respect - Cancelarul Germaniei
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că cea mai bună modalitate de a recâștiga tinerii votanți de la extrema dreaptă este să le oferim speranță, securitate și respect, astfel încât toată lumea, de la un muncitor necalificat de la Amazon până la fiul lui Elon Musk, să poată trăi fără frica de viitor.

După ce tinerii au votat în număr mare pentru extrema dreaptă la recentele alegeri pentru Parlamentul European, Scholz a subliniat necesitatea de a aborda îndeaproape anxietățile acestora, scrie The Guardian.

"Trebuie să muncim foarte mult pentru a oferi oamenilor securitate cu privire la viitor și trebuie să abordăm toate întrebările relevante care sunt importante pentru ei", a declarat Scholz. Acestea includ drepturile muncii, securitatea globală, protecția climatică, o lume modelată de inteligența artificială și "o ordine internațională ... pe care te poți baza".

Dialog cu experți și politicieni progresiști

Scholz a făcut aceste declarații în cadrul unui panel cu Lea Ypi, profesor de teorie politică și științe politice la London School of Economics, moderat de Katharine Viner, redactor-șef al The Guardian, la un summit al politicienilor și think-tank-urilor progresiste din Berlin, vineri.

În deschiderea votului pentru prima dată pentru persoanele de 16 ani în unele țări, inclusiv Germania, Scholz a spus că este greșit să presupunem "că aceștia sunt complet diferiți de părinții și bunicii lor" și că vor respinge extrema dreaptă.

Tineri și extrema dreaptă

"Cred că nu este surprinzător că vom găsi fiecare poziție politică ... pe care o găsiți la oamenii mai în vârstă", a spus el la Progressive Governance Summit.

Scholz a subliniat că "într-o perioadă în care există multe incertitudini și unde vedem mult scepticism cu privire la viitor", este esențial să "reducem incertitudinile și să dezvoltăm ceva în care oamenii pot spera".

După ce au susținut copleșitor Partidul Verzilor cu cinci ani în urmă, tinerii germani sub 25 de ani au acordat 16% din voturile lor partidului de extremă dreaptă Alternative für Deutschland, o creștere de 11 puncte, ajutând astfel acest partid să se claseze pe locul al doilea, după opoziția conservatoare CDU-CSU și mult înaintea Social Democraților lui Scholz.

Cu toate acestea, liderul german a spus că este înșelător să sugerezi că tinerii în general se îndreaptă către extrema dreaptă. "Tinerii nu susțin extrema dreaptă - unii dintre ei au făcut-o", a spus el.

"Trebuie să discutăm aceste subiecte și să dezvoltăm o perspectivă în care lucrurile să meargă în direcția corectă ... Lucrez pentru asta."

El și Lea Ypi au avut divergențe cu privire la contribuția globalizării la precaritate, precum și la definițiile libertății și securității. Ypi a spus că "securitatea" înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți, de exemplu "fiul lui Elon Musk" versus "cineva vulnerabil într-un loc de muncă precar afectat de dezvoltarea tehnologică".

Viitorul și provocările globale

Scholz a menționat că societățile cu mai puține disparități economice sunt mai bune pentru toți - chiar și pentru descendenții miliardarilor. "I-ai putea spune fiului lui Elon Musk că ar putea avea o viață mai bună în Germania ... pentru că nu ar avea nevoie să trăiască într-o comunitate închisă", a spus Scholz.

El a atribuit creșterea partidelor și mișcărilor populiste de dreapta și extremă dreaptă incertitudinii cu privire la viitor, subliniind că este important să oferim oamenilor un sens al direcției.

"Trebuie să oferim o viziune care funcționează pentru toată lumea. Așa că este o viziune ... pentru un muncitor necalificat (la) un site Amazon ... femeile care lucrează în magazin și, de asemenea, pentru manageri și ingineri și oameni calificați." El a spus că central în acest sens este "chestiunea respectului".

Scholz a adăugat că urmărește campania electorală din Marea Britanie și că speră într-o victorie a Partidului Laburist în două săptămâni. Referindu-se la colegul său social-democrat Keir Starmer, Scholz a spus: "Am vorbit mult cu el. L-am întâlnit destul de des și cred că este un politician social-democrat foarte bun și pragmatic."

El a concluzionat că lumea trece printr-un "moment extrem de înfricoșător", dar că provocările prezintă și oportunități, subliniind importanța colaborării cu țările din sudul global pentru a face față provocărilor crescânde la adresa securității și ordinii internaționale.

"Pentru a dezvolta un scenariu pentru viitor în care putem trăi împreună într-un mod bun este ceva ce cred că este politica progresistă", a spus Scholz.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel