Orban spune că știe care sunt planurile lui Iohannis: ”Nu are multă imaginaţie şi el a trăit chestiunea asta”
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Fostul șef al liberalilor Ludovic Orban a declarat că preşedintele Klaus Iohannis şi-ar dori un control "total" asupra PNL, astfel încât după ce îşi va încheia mandatul să devină preşedintele partidului şi propunerea de premier.

"Tot ce s-a întâmplat în România după alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar mai ales ce s-a întâmplat după 1 iunie, se datorează dorinţei lui Iohannis de a fi premier după anul 2024. Nu vrea să se pensioneze domnul Iohannis", a spus acesta duminică, într-un interviu la postul Prima Tv.

Iohannis premier, Geoană președinte

Orban a menţionat că a ajuns la această concluzie "punând cap la cap informaţii". El a adăugat că în 2024 preşedintele ar putea proveni de la PSD, în persoana lui Mircea Geoană.

"Să vă explic de ce a ales Iohannis PSD. În primul rând, pentru că a mai fost odată în poziţia asta. În 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Antonescu a dat susţinere pentru Geoană în turul doi şi (...) înţelegerea a fost Geoană - preşedinte şi Klaus Iohannis - premier din partea PNL.Iohannis nu are multă imaginaţie şi el a trăit chestiunea", a spus fostul preşedinte PNL.

Potrivit acestuia, pentru a pune în aplicare un astfel de plan, Iohannis ar avea nevoie de un "control total" asupra PNL, dar şi de garanţia unei majorităţi parlamentare, din 2024.

Citește și: PSD și PNL merg luni la Președinte: Premier prin rotație sau altă variantă?

"De ce a ales PSD? Din mai multe motive. Practic, ca să îi iasă proiectul acesta lui Iohannis - premier în 2024, care în sine e un proiect nedemocratic, de tip putinist (...) - trebuia să controleze PNL total. Să aibă control total, ca să aibă garanţia că după ce îşi termină mandatul de preşedinte, el va fi propunerea de premier şi preşedinte al PNL. Şi trebuia un partener, cu care să facă înţelegerea. Partenerul să aibă Preşedinţia - pentru că nimeni nu vine într-o înţelegere... - dar care să ofere garanţia în 2024 a unei majorităţi parlamentare între PNL şi partenerul respectiv. Ei bine, acel partener a fost decis să fie PSD", a afirmat Ludovic Orban.

El a menţionat că a fost schimbat din funcţia de lider al PNL, deoarece nu este un "yesman" şi că relaţia sa cu preşedintele Iohannis nu a fost "niciodată una de subordonare".


Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Rapperul Travis Scott

Travis Scott vine în România! Cât a costat să cânte în Costinești

Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Instagram

Delia a început să danseze de fericire pe TikTok: Vine băiatu

Captura Youtube

Dorian Popa a explicat de unde provine vorba "Hâtz Johnule". Totul a plecat din 1994

Captura Youtube

Câți bani a strâns Selly până acum. Tatăl influencerului: Andrei a cheltuit până la 18 ani cât tot neamul meu

Bătălia dintre Kim Kardashian și Taylor Swift / Facebook

Bătălia dintre Kim Kardashian și Taylor Swift


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado

Avocado și-au câștigat un loc de cinste în inimile...

Deep Purple lansează un nou album

Legendara trupă rock va lansa albumul pe 19 iulie, iar single-ul principal...

pixel