Originea și semnificația culorilor semaforului: Roșu, Galben și Verde
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Originea alegerii celor trei culori principale ale semaforului - roșu, galben și verde - poate fi descoperită prin înțelegerea unei explicații bine întemeiate. Haideți să explorăm acest subiect în continuare!

Pentru a înțelege de ce au fost alese aceste culori, trebuie să ne întoarcem la momentul inventării semafoarelor. În anul 1910, au fost instalate primele semne de circulație. La acea vreme, ofițerii de poliție foloseau fluiere și lumini pentru a controla traficul și pentru a indica șoferilor momentul potrivit de a porni sau opri vehiculele.

După zece ani, în Detroit, Michigan, un ofițer de poliție numit William Potts a inventat primul semafor. În acea perioadă, nu existau reguli specifice privind tipul de lumină sau modelele utilizate. Însă în anul 1935, s-a luat decizia ca semafoarele să aibă trei culori principale - roșu, galben și verde. Dar cum s-a ajuns la această decizie?

Înainte de apariția semafoarelor în trafic, trenurile foloseau semnale luminoase pentru a comunica între ele. Conductorii de tren știau că semnalul roșu însemna oprire, semnalul alb indica posibilitatea de a circula, iar semnalul verde indica necesitatea de a circula cu prudență. Astfel, acest sistem de semnalizare feroviară a influențat ulterior alegerea culorilor pentru semafoarele utilizate în traficul rutier.

Ulterior, experții au observat că alegerea luminii albe a fost o greșeală, deoarece putea fi confundată cu alte obiecte sau surse de lumină. Ca urmare, lumina albă a fost înlocuită cu lumina verde, deoarece verdele este mai ușor de distins și poate fi observat cu ușurință de la distanță. Această schimbare a asigurat o mai mare claritate și siguranță în semnalizarea traficului rutier.

S-a optat pentru alegerea luminii galbene cu scopul de a avertiza șoferii să reducă viteza și să fie pregătiți să oprească. Această decizie s-a luat deoarece lumina roșie, fiind cea cu cea mai mare lungime de undă, este vizibilă de la distanțe considerabile, ceea ce o face ideală pentru a semnaliza necesitatea oprii. În acea perioadă, roșul era asociat cu pericolul potențial, astfel încât șoferii erau conștienți că trebuie să oprească atunci când semaforul arăta această culoare.

Articole similare

Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou

Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...


Top citite
Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Imagine de Orna de la Pixabay

Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat

Captura Youtube

Dezvăluiri emoționante despre Whitney Houston: Generozitatea incredibilă și lupta cu faima

Sursa: Diddy, Facebook

Sean 'Diddy' Combs propune arest la domiciliu în apartamentul său din New York

Captura Facebook

Linkin Park lansează al patrulea LP de top „From Zero to Number 1!"

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane



Cele mai noi articole

Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou

Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...

pixel