Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
În acest context, peste jumătate dintre români (54%) au declarat că achiziţionează câte două - trei pachete turistice pe an, iar 37% cumpără un singur pachet, anual.
Conform sondajului 'Ospitalitatea la români', 10% dintre respondenţi apreciază că ospitalitatea românilor şi resursele naturale sunt factorii care îi atrag pe turişti în destinaţiile interne, 20% mizează mai degrabă pe gastronomia locală, în timp ce 14% pe tradiţii şi cultură.
De asemenea, în opinia a 29% dintre cei chestionaţi, atractivitatea destinaţiei turistice România depinde de imaginea ţării la nivel internaţional. Cea mai importantă trăsătură de caracter identificată de către 78% dintre respondenţi ca fiind definitorie pentru ospitalitate este 'să fii primitor', relevă cercetarea de specialitate.
Întrebaţi dacă o atitudine ospitalieră este înnăscută sau se poate dobândi, 56% din totalul celor intervievaţi cred că ospitalitatea se poate învăţa, în timp ce 38% sunt de părere că simţul ospitalier este înnăscut, dar trebuie şi antrenat.
Citește și: Ce punem în farfurie în sezonul rece. Cori Grămescu: Ne depărtăm de modelul cu supă și salată
Potrivit sursei citate, cel mai însemnat criteriu după care respondenţii notează calitatea serviciilor este acela privind educaţia şi pregătirea personalului, urmat, în ordine, de profesionalismul forţei de muncă, investiţiile în turism şi infrastructura.
Pe o scală de la 1 la 5, peste trei sferturi (76%) dintre respondenţi au acordat notele 3 şi 4 românilor privind ospitalitatea, iar 68% tot notele 3 şi 4 calităţii serviciilor din turismul românesc, unde 1 reprezintă calitate slabă, iar 5 notează calitatea înaltă.
Totodată, 88% dintre cei chestionaţi susţin că termeni precum curăţenie, amabilitate, responsabilitate, bun-simţ şi calitate definesc un serviciu ospitalier excelent. În ceea ce priveşte percepţia meseriilor industriei ospitalităţii, studiul a evidenţiat că 63% dintre cei chestionaţi oferă notele 3 şi 4 meseriei de cameristă care, în acelaşi timp, primeşte nota maximă, 5, din partea celui mai mare procent dintre toate meseriile, 17% dintre respondenţi.
În acelaşi timp, meseria de barman are o imagine foarte favorabilă pentru doar 16% dintre respondenţi, în vreme ce 72% dintre cei chestionaţi îi acordă notele 3 şi 4. Şi în cazul meseriei de ospătar, 71% dintre respondenţi oferă notele 3 şi 4.
Cât priveşte modul în care românii aleg să împărtăşească experienţele pe care le au în vacanţă, Booking.com este locul preferat pentru 19% dintre respondenţi, urmat de Facebook (14%), Google reviews (11%) şi TripAdvisor (5%). Trei din zece români (29%) sunt de părere că atractivitatea destinaţiei turistice România depinde de imaginea ţării la nivel internaţional, iar Grecia şi Turcia sunt ţările pe care 50% dintre români le evaluează ca fiind modele ale ospitalităţii, urmate de Spania şi Elveţia.
Sondajul naţional privind percepţia românilor asupra industriei serviciilor şi a ospitalităţii din România şi a felului în care aceste servicii reflectă, în prezent, legendarul spirit ospitalier românesc a fost realizat online, pe un eşantion de 1.201 persoane, în perioada septembrie - octombrie 2021.
Sfatul zilei: Cum cureți un dovleac în zece minute. Cea mai simplă metodă
La studiu au participat persoane din toată ţara, 75% din respondenţi provenind din mediul urban şi mai mult de jumătate dintre aceştia (51%) aparţinând categoriei de vârstă 18 - 25 de ani.
Grupul educaţional elveţian winsedswiss (World Institute of Service Education), cu filiale în Elveţia, România, Cipru şi Serbia, are ca obiectiv principal crearea şi derularea de programe educaţionale, ce acoperă domeniul serviciilor, de la ospitalitate, comerţ cu amănuntul la managementul sănătăţii, al sportului şi al luxului. În acest scop, winsedswiss dezvoltă parteneriate cu unele dintre cele mai renumite instituţii de învăţământ din domeniu.
În septembrie 2020, winsedswiss România a inaugurat la Oradea prima academie în ospitalitate din ţara noastră sub licenţa Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), iar pe parcursul acestui an a deschis primul campus în Poiana Braşov, pentru ca mai apoi să lanseze la Bucureşti cea de-a treia academie ohma by winsedswiss, susţinută de one alliance, reţea ce reuneşte unele dintre cele mai renumite mărci din industria ospitalităţii autohtone, scrie Agerpres.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...