Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Cercetătorii chinezi din Wuhan, orașul de unde a pornit, la sfârșitul anului 2019, pandemia de COVID-19, au publicat prima variantă a studiului lor pe bioRxiv. Cei mai mulți dintre autorii lucrării sunt angajați ai Universității din respectivul oraș.
NeoCoV a fost detectat la liliecii din Africa de Sud și, până în prezent, circula în această populație. Îngrijorarea oamenilor de știință este generată de faptul că acest coronavirus are un potențial latent de a suferi mutații și, ca urmare, de a dobândi capacitatea de a pătrunde nu numai în celulele animale, ci și în cele umane.
NeoCoV este o rudă apropiată a coronavirusului MERS-CoV, agentul cauzal al sindromului respirator din Orientul Mijlociu, care a avut un focar în anii 2010.
"În acest studiu, am descoperit în mod neașteptat că NeoCoV și ruda sa apropiată PDF-2180-CoV pot folosi în mod eficient unele tipuri de enzimă de conversie a angiotensinei 2 (ACE2, receptorul prin care unele coronavirusuri intră în organism - RBC) de liliac și, din păcate, ACE2 umană pentru a intra în organism", au scris cercetătorii.
Citește mai departe pe DC Business
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...