Papa Francisc alimentează noi speculații: S-a rugat la mormântul primului Suveran Pontif care a renunțat la onoarea papală
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Papa Francisc, care este din ce în ce mai restrâns în mobilitate și folosește un scaun cu rotile, a spus mai devreme că nu exclude opțiunea de pensionare

În toiul speculațiilor că ar putea renunța, Papa Francisc s- a rugat duminică la mormântul primului Papă din istoria Bisericii Catolice care a renunțat la onoarea papală

La doar o zi după ce a numit noi cardinali care vor juca un rol în alegerea succesorului său, șeful Bisericii Catolice, în vârstă de 85 de ani, s-a rugat la mormântul Papei Celestin al V-lea din L'Aquila.

Și predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea , s-a rugat și el în același loc în regiunea Abruzzo din Italia, cu doar câțiva ani înainte de a renunța la papalitate, în 2013.

Vizita lui Benedict la mormântul lui Celestin al V-lea au fost interpretate de către unii drept un anunț tăcut al abdicării sale.

Papa Francisc, care are o mobilitate din ce în ce mai limitată, folosește un scaun cu rotile și se luptă cu durerile de genunchi, a declarat reporterilor în iulie că nu exclude opțiunea de a se pensiona.

"Nu cred că pot continua să călătoresc în același ritm ca înainte. Trebuie să mă gândesc la vârsta și limitările mele și să încetinesc", a spus el la acea vreme, adăugând că pensionarea este "o opțiune foarte normală".

Papa a sosit la L'Aquila cu elicopterul duminică dimineață, unde și-a început vizita salutând familiile victimelor devastatorului cutremur din 2009, care a ucis peste 300 de persoane.

De asemenea, Francisc, folosind un scaun cu rotile, a vizitat catedrala din L'Aquila, încă închisă din cauza pagubelor cauzate de cutremur.

„Ați suferit mult din cauza cutremurului și, în calitate de oameni, încercați să vă ridicați din nou”, a spus Francisc la o liturghie în fața Bazilicii Santa Maria di Collemaggio, unde se află mormântul lui Celestin al V-lea.

Francisc a călătorit pentru a sărbători Ziua iertării complete, așa-numita Iertare Celestina, care este sărbătorită în mod tradițional de sute de ani și atrage mii de pelerini.

Articole similare

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Aceste două rugăciuni se pot rosti în Duminica de Florii.

Rugăciunea zilei de vineri

Această rugăciune ar trebui citită în fiecare zi de vineri.


Top citite
Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cozonac pentru Paști. Rețeta pas cu pas

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Blink-182 anunță noul turneu în America de Nord

Blink-182 au anunțat noi date ale turneului din 2024 în...

pixel