Papa Francisc: ”Este o tragedie...care merge împotriva familiilor noastre”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Papa Francisc a deplâns scăderea ratei natalităţii în Italia, avertizând că acest declin reprezintă un pericol pentru viitorul ţării

”Iarna demografică”

"Se pare că mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii. Multe cupluri preferă să rămână fără copii sau să aibă doar un copil... Este o tragedie... care merge împotriva familiilor noastre, împotriva ţării noastre şi a viitorului nostru", a spus Papa.

"Iarna demografică reprezintă o preocupare reală, cel puţin aici în Italia", a spus Papa, în alocuţiunea sa săptămânală de la bazilica Sf. Petru.

Anul trecut, în Italia naşterile au ajuns la cel mai scăzut nivel de la unificarea ţării, în 1861, a atenţionat luna aceasta biroul naţional italian de statistică. Este vorba de al 12-lea an consecutiv de scădere.

"Pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui"

Papa Francisc a sfătuit duminică să ne ascultăm unii pe alţii în familie pentru a face faţă conflictelor şi dificultăţilor, în loc să ne izolăm cu telefoanele mobile. "Pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui", i-a sfătuit Papa Francisc pe credincioși.

Citește și: Mario Draghi ar putea arunca Italia în imponderabilitate: se gândește să candideze. Berlusconi stă la pândă

Este periculos când, în loc să ne ascultăm unii pe alţii, ne învinovăţim unii pe alţii pentru greşelile noastre; când, în loc să vorbim, ne izolăm cu telefoanele mobile; când ne învinovăţim unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, punând în scenă o piesă de teatru în care toată lumea vrea să aibă dreptate, iar la final este o tăcere rece", a spus el.

În mesajul său Angelus, în ziua în care catolicii celebrează Sărbătoarea Sfintei Familii, după Crăciun, papa a abordat tema problemelor familiale şi a spus că este o provocare zilnică, iar aceasta se câştigă cu atitudinea corectă, cu mici atenţii, cu gesturi simple, având grijă de detaliile relaţiilor noastre.

Articole similare

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...


Top citite
Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Foto: Agerpres

Gioconda a lui Leonardo da Vinci, celebra Mona Lisa, ar putea beneficia de condiții îmbunătățite de expunere, anunță președinta muzeului Luvru

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Doi urși panda gigant ajung în SUA din China. Cooperare pentru protecția speciei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik

China, pregătită să lanseze sonda lunară Chang'e 6. Obiectivul este colectarea de probe de pe partea întunecată a Lunii

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete/Instagram

Billie Eilish, Lorde și Green Day vor să fie adoptat un proiect de lege care să protejeze fanii de înșelăciunile cu bilete


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

pixel