Papa Francisc i-a ”dezamăgit” pe oficialii ucraineni. Trimisul Vaticanului la Kiev, convocat la MAE
Autor: radiodcnews Team | Dată: 26 aug 2022, 09:40
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, se spune că este dezamăgit de cuvintele Papei Francisc.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a spus la o conferință de presă comună cu ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Luigi Di Maio, că este dezamăgit de cuvintele Papei Francisc despre uciderea fiicei propagandistului rus Oleksandr Dugin - Daria Dugin.

Kuleba a adăugat că a citit cu atenție citatul complet al Papei Francisc și a decis să-l invite pe nunțiul apostolic să exprime dezamăgirea Ucrainei în cuvintele pontifului.

Ministerul de externe ucrainean l-a invitat pe nunțiul apostolic pentru a-i transmite reacția părții ucrainene, arată odicialii de la Kiev.

"Astăzi, nunțiul a fost la Ministerul Afacerilor Externe. Declarația Ministerului Afacerilor Externe pe această temă va apărea în curând", a spus Kuleba.

„În sine, citarea și invitația nunțiului la minister este un caz destul de fără precedent și vorbește de la sine”, a subliniat Kuleba.

"Voi spune sincer că inima ucraineană este sfâşiată de cuvintele Papei. A fost nedrept", a subliniat Kuleba.

Ce a declanșat reacția Kievului

Anterior Papa Francisc a făcut un apel dedicat celor șase luni de război pe scară largă din Ucraina, cerând prevenirea unui dezastru nuclear și eliberarea prizonierilor.

În același timp, el a spus că fiica propagandistului rus Oleksandr Dugin, Daria Dugin, care a fost ucisă la Moscova, a devenit o victimă a războiului .

„Mă gândesc la marea cruzime, la mulți nevinovați care plătesc pentru nebunia, nebunia, nebunia din toate părțile, căci războiul este o nebunie și nimeni în război nu poate spune: „Nu, nu sunt nebun”. razboi... ma refer la saraca fata aruncata in aer la Moscova de o bomba pusa sub un scaun de masina.Razboiul este platit de nevinovati,nevinovati!Sa ne gandim la aceasta realitate si sa ne spunem: razboiul este o nebunie. Iar cei care fac bani din război și din comerțul cu arme sunt criminali care ucid omenirea”, a spus Francis.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.