Paradoxul crizelor financiare: Dacă te uiţi unde e coadă, nu e la supa săracilor
Autor: , Florin Ravdan | Dată: 05 dec 2022, 07:51
Un paradox al crizelor a fost prezentat în cadrul emisiunii Nod în Papură. 

"A venit criza din 2008 şi a redus clasa mijlocie, dar a crescut numărul miliardarilor. A venit criza pandemică, şi s-a întâmplat la fel. Dacă te uiţi unde e coadă, nu e la supa săracilor, e la Porsche. Şi Porsche e ieftin, pentru faliţi. La Lamborghini, la iahturi. Te programezi la iahturi ca la chirurgie, cu ani înainte, ca la marii profesori", a punctat Val Vâlcu la Nod în Papură. 

"Marea problemă este că oamenii nu înţeleg că în orice criză, de orice natură, de la război la crize economice severe, unii sărăcesc, chiar mor, dar unii se îmbogăţesc", a replicat sociologul Alfred Bulai. 

"Păi Anglia de aia a rămas puternică şi după ce nu a mai fost imperiu. După Primul Război Mondial, a aplicat un impozit cum ne proiectam noi pentru salariile nesimţite, şi la toţi îmbogăţiţii de după război a tăiat câteva zerouri. Era şi un român printre ei, care inventase un mecanism care trăgea gloanţe printre elicele avionului. Şi ăla s-a îmbogăţit, îşi cumpărase o insulă, şi a intrat la impozitul ăsta. Dar totuşi, să dai la un moment dat 500 de milioane pe un iaht... Nu mai au ce să inventeze, îi fac nu ştiu câte etaje, e un iaht mai mic într-un iaht mai mare...", a mai spus jurnalistul. 

"Polarizarea e o mare problemă în lumea de astăzi. A fost o temă în politica lui Obama, pentru că în SUA există o astfel de polarizare. Pe de altă parte, lumea în ansamblu se polarizează dramatic", transmite Bulai. 

CITEŞTE MAI MULTE PE DC NEWS

Bulai: E mai ușor să critici România. Asta pentru că la nivel înalt există acest model

Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au discutat în cadrul emisiunii Nod în papură, despre un trend pe care unii români l-au îmbrățișat: un soi de rușine de a lăuda România, o tendință de degradare morală și socială a cărei sursă poate fi individuată chiar la nivelurile conducerii acestei țări, în clasa politică.

”E de bon ton și este ușor ridicol să lauzi România și mai ușor să critici România. Asta pentru că la nivel înalt există acest model. Ce cult există pentru limba română pentru politicienii din România? Chestia asta, foarte demonstrativă, de imagine... sunt creștini și buni creștini de Crăciun și ne comportăm la categoria ”senzațional”: Vai, o familiuță de nu știu unde, care e vai de capul ei, o ajutăm! Repet, a cel tonus care dă bine și care creează acea rușine de a te da român. Adică, cel mai bun exemple este că dacă dai unor tineri, sau la cine vrei tu, zece tricouri cu drapelul american o să zică ”Mulțumesc, tricouri foarte drăguțe”. Dacă în schimb le dai tricouri cu drapel românesc, o să zică: ... ”Eu mă îmbrac așa?” , a declarat sociologul Alfred Bulai.

România a fost ţară de cascadori. Bulai: În SUA, ăia studiază săptămâni întregi. Nu e aşa simplu

"Soferii STB, RATB, ar trebui să fie educaţi, temperaţi. Vezi pe câte unul cu autobuzul cum se ia la întrecere cu câte un Porsche... De cealalta parte, cei de la tramvaie, cu sadism, pentru că sunt şi intersecţii unde se mai cedează trecerea, mai trece unul altul, vin cu viteză în ultima sută de metri şi pun câte o frână la câţiva centimetri", a punctat Val Vâlcu la Nod în Papură.

Articole similare

Rick Ross se teme că Tesla îl va conduce automat la poliție

Rick Ross are exagerat de multe mașini în colecția sa,...


Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5 pașapoarte

Andrew Tate are conturi bancare în 19 țări și 5...