Simion, noi contre cu ministrul energiei. Parlamentarii AUR au făcut SCANDAL la dezbaterea privind legea offshore
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
PNL condamnă "comportamentul agresiv" al parlamentarilor AUR de la dezbaterea din comisiile de specialitate.

Partidul Naţional Liberal va depune o sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au perturbat marţi discuțiile din comisiile de specialitate, privind legea offshore, scrie Agerpres.

"Cu cât se elimină dependenţa de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil", se arată în comunicatul de presă al PNL.

PNL adaugă totodată că "nu tolerează comportamentul reprobabil al parlamentarilor AUR, partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin".

"De aceea, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent şi inadecvat unei şedinţe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investiţiile în Marea Neagră şi va elimina dependenţa de gazul rusesc", susţine PNL.


Ce s-a întâmplat



Înainte de începerea şedinţei comisiilor reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pentru proiectul legii offshore, George Simion a protestat faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat în sala de dezbateri între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

"Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (...) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei - n.r.)! Hoţul - OMV! Bravo!", a susţinut George Simion.

Ulterior, deputatul AUR Dan Tanasă a avut un schimb de replici cu Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze. După ce discuţiile au devenit aprinse, în timp ce deputaţii dezbăteau proiectul legii offshore, Tănasă i-a strigat lui Niţă să părăsească sala de şedinţe.

"Cine administrează zăcămintele? Statul român?", a întrebat Tanasă.

"Statul român", a răspuns Niţă.

"Vrei să spui că au plecat americanii de acolo şi o să exploatăm noi? A verificat statul român câţi bani a băgat Exxon acolo?", a adăugat deputatul AUR.

Cătălin Niţă i-a răspuns că evaluarea a fost făcută de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. "Învăţaţi-vă autorităţile când intraţi în deputăţie. V-au votat nişte oameni, domnule deputat. Domnule Andronache, un chestor, o pază nu aveţi? Poate oricine să facă orice în Parlamentul ăsta?", a adăugat Niţă.

"Eu nu sunt oricine, măi papagalule, sunt deputat, sunt ales de poporul român. Pe tine cine te-a ales? Are statul român tehnologie să exploateze gazele astea? (...) Dacă are tehnologie, de ce am dat licenţă la Exxon şi acum o răscumpărăm de la Exxon cu un miliard?", a replicat Tanasă.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă nu încalcă noile prevederi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor, adoptate recent, riscând astfel o sancţiune, Tanasă a negat. "Nu înţeleg la ce vă referiţi. Cum am vorbit? Cu ce am jignit? Este o jignire (papagalule - n.r.)? Nu, este o caracterizare. Slugă - este o caracterizare. Nu vă interesează ce se discută aici? Nu vă deranjează? Vă convine că România este o slugă, nu?", a susţinut el.

Comisiile de buget, finanţe şi pentru industrii din Camera Deputaţilor au dat raport favorabil, marţi, proiectului legii offshore. 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel