Gheboasa lansează a doua manea în sprijinul lui Ciucă și PNL. Versuri: Domnul generalul Ciucă pe timp de război/A mers înainte, n-a făcut pași înapoi
Un robot de inteligență artificială a elaborat un ghid în patru pași pentru viața pe Marte, în urma declarației lui Elon Musk conform căreia oamenii ar putea locui pe Planeta Roșie în următorii 30 de ani.
Miliardarul obsedat de spațiu a afirmat că este "convins" că va exista o civilizație pe această planetă în câteva decenii, avansând ideea construirii unui oraș în doar 20 de ani.
Șeful SpaceX a intervenit pe platforma sa X pentru a replica unui tweet care afirma că "suntem la doar câțiva ani distanță de aterizarea pe Marte". Antreprenorul în vârstă de 52 de ani a precizat: "Mai puțin de 5 ani pentru a ateriza fără echipaj, mai puțin de 10 pentru a ateriza oameni, poate un oraș în 20 de ani, dar cu siguranță în 30, civilizația asigurată".
Cu toate acestea, Musk - vag ca întotdeauna - nu a furnizat niciun detaliu și nu a abordat îngrijorările pe care le-ar ridica traiul pe Marte. Din fericire, a intervenit robotul Gemini de la Google.
Software-ul a evidențiat patru preocupări principale care trebuie abordate pentru ca oamenii să poată trăi pe Marte.
Construcția de habitate
Marte este o lume rece, uscată și pustie, cu o atmosferă subțire. Aceasta înseamnă că nu există aer respirabil, ci doar temperaturi extreme și un bombardament constant cu radiații solare dăunătoare.
Construirea de habitate presurizate, dotate cu sisteme avansate de susținere a vieții, este esențială pentru protejarea oamenilor în fața mediului dur de pe Marte.
Aceste habitate ar putea fi construite parțial pe Pământ și asamblate ulterior pe Marte sau ar putea fi realizate folosind materiale marțiene, precum gheața, potrivit DailyStar.
Achiziționarea resurselor
Apa, esențială pentru viață, este rară pe Marte și se găsește înghețată în principal în calotele polare. Producția de alimente ar fi dificilă din cauza atmosferei rarefiate și a lipsei de lumină solară.
Se lucrează la dezvoltarea unor tehnici de extragere a apei din gheața marțiană și, eventual, la dezvoltarea unor metode pentru crearea aerului respirabil din atmosfera marțiană subțire.
Producția de alimente
Fiind evident că viața vegetală și resursele de apă sunt rare sau chiar inexistente pe Marte, la fel ca animalele de fermă și alte surse tradiționale de hrană, este necesar să adoptăm strategii inteligente pentru a asigura resursele necesare pentru trai.
Progrese în domeniul călătoriilor spațiale
Dezvoltarea navelor spațiale mai rapide și mai eficiente pentru a reduce timpul de călătorie și expunerea la radiații reprezintă un domeniu crucial de cercetare.
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.
Regele Frederik și Regina Mary...
A fost membru fondator al trupei Poesis, una dintre cele mai iubite formații...
Artistul Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.