Paul McCartney face publică o înregistrare inedită cu Jeff Beck
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Muzicianul britanic Paul McCartney a făcut publică o colaborare ''nelansată anterior şi nemaiauzită până acum'' între el şi regretatul chitarist Jeff Beck, înregistrată în 1994, relatează DPA/PA Media.

În "Why Are They Cutting Down the Rainforest?" celebrul chitarist rock Jeff Beck vorbeşte despre defrişare şi creşterea animalelor cu un beat rock psihedelic în fundal.

Piesa a fost prezentată de Paul McCartney pentru cel mai recent episod din campania sa "Meat Free Monday", care încurajează oamenii să nu consume carne o zi pe săptămână.

Chitaristul britanic Jeff Beck a încetat din viaţă la începutul acestei luni, la vârsta de 78 de ani.

"Trista dispariţie a lui Jeff Beck - un bun prieten al meu şi un mare, mare grozav - mi-a amintit de perioada în care am colaborat, cu mulţi ani în urmă, la o campanie pentru vegetarianism", spune starul The Beatles într-un mesaj video distribuit luni pe Twitter.

El a adăugat că înregistrarea conţine "o muzică grozavă la chitară - pentru că este Jeff!".

"Piesa nelansată anterior şi nemaiauzită până acum" se deschide cu vorbele chitaristului care spune: "Bună, aici Jeff Beck. De ce taie pădurea tropicală? Păşunat. Ceea ce mă îngrijorează este ce altceva mai ucidem pe lângă vaci. Aproape un sfert dintre toate medicamentele şi produsele farmaceutice pe care le folosim astăzi sunt derivate din plante tropicale. Şaptezeci de procente dintre plantele identificate ca având agenţi anticancerigeni provin din pădurile tropicale şi totuşi, pentru că ne dorim din ce în ce mai mult păşunat pentru vite, distrugem pădurile tropicale, nepăsători sau indiferenţi la faptul că aceste păduri pot conţine şi este posibil să conţină plante ce ar putea oferi un remediu pentru leucemie sau boală de inimă, poate chiar un leac pentru SIDA, cine ştie?".

"Dar pentru mine nu prea are sens să risc să pierd posibila descoperire a unui remediu miraculos doar pentru un hamburger de 1,50 de dolari. Mulţumesc pentru că aţi ascultat", încheie muzicianul.

Mesajul pe tema protecţiei mediului a fost inclus iniţial într-un serial radio alcătuit din 13 episoade, difuzat în Statele Unite, prezentat şi creat de Paul McCartney şi intitulat "Oobu Joobu". Serialul oferea o perspectivă asupra lumii lui Paul McCartney şi a inclus fragmente de la repetiţii, demo-uri, înregistrări inedite, conversaţii şi intervenţii ale prietenilor artistului. De asemenea, în cadrul serialului erau prezentate campanii de care Paul McCartney se simţea apropiat, cum ar fi cele în favoarea vegetarianism.

Paul McCartney a lansat "Meat Free Monday" împreună cu fiicele sale Mary şi Stella în 2009. De atunci, organizaţia caritabilă a colaborat cu şcoli, universităţi, restaurante şi companii, a lansat un apel adresat Parlamentului European şi a lansat o carte cu reţete. 

Articole similare

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

Rihanna se bucură de faptul că este o „mamă de băiat"

Rihanna a dezvăluit că îi place să fie o mamă a...

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1

Marţi, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Fotografie de la Upendra Karki/Pexels

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

Rihanna se bucură de faptul că este o „mamă de băiat"

Rihanna a dezvăluit că îi place să fie o mamă a...

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1

Marţi, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a...

pixel