Pe urmele lui Hitler: Rachetele V-2 ale lui Putin. Dictatorul rus sperie o lume întreagă și anunță o nouă doctrină militară
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 31 iul 2022, 14:42
Putin susține că Marina Rusă va primi ceea ce el numește arme terifiante în lunile următoare.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că Marina Rusă va primi rachetele hipersonice Zircon în următoarele câteva luni și că poziționarea acestora va depinde de interesele Rusiei.

Vorbind cu ocazia Zilei Marinei Ruse în fosta capitală imperială Sankt Petersburg, Putin l-a lăudat pe țarul Petru cel Mare, fondatorul orașului, pentru că a făcut din Rusia o putere navală. Putin nu a menționat în mod direct Ucraina. Președintele rus a declarat că a semnat o nouă doctrină marinei, ale cărei detalii nu au fost încă dezvăluite și a numit rachetele Zircon unice în lume.

„Echiparea forțelor armate ruse cu aceste rachete va începe în lunile următoare”, a anunțat Putin.

„Fregata Amiralul Gorškov va fi prima care va dispune în misiunile sale de luptă de această armă terifiantă”, a adăugat el.

„Capacitatea marinei ruse este cheia. Poate răspunde cu viteza fulgerului tuturor celor care decid să ne amenințe suveranitatea și libertatea”, a conchis Putin. 

Locaţia desfăşurării lor va depinde de interesele Rusiei, a spus el. 'Lucrul cheie aici este capabilitatea marinei ruse (...). Să fie capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care hotărăsc să ne încalce suveranitatea şi libertatea', a declarat el.

Rachetele hipersonice pot călători de nouă ori mai repede decât viteza sunetului, iar Rusia a efectuat anul trecut lansări de testare ale rachetei Zircon de pe nave de război și submarine.

O nouă doctrină militară: Rusia va folosi forța dacă vor fi epuizate instrumentele diplomatice

Cu puţin timp înainte de discurs, el a semnat o nouă doctrină navală de 55 de pagini, care stabileşte obiectivele strategice generale ale marinei ruse, inclusiv ambiţiile sale de 'mare putere maritimă' care se extind asupra întregii lumi.

Principala ameninţare la adresa Rusiei, spune doctrina, este 'politica strategică a Statelor Unite de a domina oceanele lumii' şi apropierea alianţei militare NATO de graniţele Rusiei.

Rusia îşi poate folosi forţa militară în mod corespunzător situaţiei în oceanele lumii când alte puteri 'soft', precum instrumente diplomatice şi economice, vor fi epuizate, declară doctrina.

Putin nu a menţionat conflictul din Ucraina în timpul discursului său, dar doctrina militară prevede o 'cuprinzătoare întărire a poziţiei geopolitice a Rusiei' în Marea Neagră şi Marea Azov, notează Agerpres, care citează Reuters.

Ea stabileşte de asemenea Oceanul Arctic, despre care Statele Unite au declarat în mod repetat că Rusia încearcă să îl militarizeze, ca zonă de o importanţă deosebită pentru Rusia. Vastul litoral al Rusiei de 37.650 km, care se întinde de la Marea Japoniei până la Marea Albă, include de asemenea Marea Neagră şi Marea Caspică. 

Test pentru Sarmat

La sfârșitul lunii mai, Rusia a efectuat un nou test reușit al rachetei hipersonice de croazieră Zircon.

Proiectilul a fost tras din Marea Barents și a lovit o țintă aflată la o mie de kilometri distanță în Marea Albă, potrivit comunicatului de presă.

Președintele Vladimir Putin a descris și atunci racheta Zircon ca o armă de neegalat, ce face parte dintr-o nouă generație de sisteme de arme.

Rachetele hipersonice pot călători cu de nouă ori viteza sunetului, iar Rusia a efectuat deja lansări de testare ale rachetei Zircon de pe nave de război și submarine încă de anul trecut.

De asemenea, în luna martie Moscova a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat 2, care poate transporta 10 sau mai multe focoase și poate lovi Statele Unite.

Articole similare

REPER, noul partid al lui Dacian Cioloş, înfiinţat oficial

REPER a fost înfiinţat oficial. Proiectul fusese...


Top citite
arhiva personală

Temperatura la care ar trebui să pui aerul condiționat al mașinii pentru a evita creșterea cu 20% a consumului de combustibil

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Gemeni, Taur, Berbec, Rac, Leu, Scorpion, Balanță, Săgetător. Despărțire, noi idei, furie, sprijin

Foto Pexels

Noi previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Balanță, Leu, Fecioară, Scorpion. Apar oameni din trecut, probleme la job

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Badea

Mircea Badea a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Carmen Brumă și Mircea Badea

Fază tare cu Carmen Brumă în vacanță. Iată unde este Mircea Badea după ce a apărut știrea că vedeta a plecat cu o persoană misterioasă


Cele mai noi articole

China lansează exerciții de „blocadă” în jurul Taiwanului

Republica Populară Chineză va continua exercițiile...