Săptămâna Modei masculine de la Paris va fi deschisă de casa Louis Vuitton cu o defilare la Muzeul Luvru
Primii turişti au pătruns miercuri dimineaţă în situl arheologic, sub un soare neobişnuit pentru acest anotimp, a notat un jurnalist AFP. Ei au putut să viziteze în linişte diferitele locuri sacre şi temple care alcătuiesc "llaqta" (cetate în quechua) ca urmare a numărului foarte redus de vizitatori.
Aproximativ 700 de turişti, în special britanici şi francezi, au vizitat situl arheologic miercuri la prânz, potrivit Ministerului peruan al Culturii, ai cărui oficiali au participat la redeschiderea sitului.
"Capacitatea este de 4.044 de vizitatori pe zi de la 6 a.m. la 4 p.m.", a declarat la Cusco, vechea capitală a imperiului incaş situat la 110 km de Machu Picchu, Maritza Rosa Candia, directoare în cadrul Ministerului Culturii.
Celebrul sit înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1983, a fost închis pe 21 ianuarie din cauza demonstraţiilor care solicitau demisia preşedintei Dina Boluarte.
Linia de cale ferată, singura modalitate de a ajunge la sit din oraşul Ollantaytambo, aflat la 30 km distanţă, a fost întreruptă timp de 18 zile, fiind avariată de manifestanţi. Drept urmare, sectorul Machu Picchu a suferit din cauza penuriei de produse de bază.
Săptămâna trecută, traficul feroviar a fost parţial reluat, dar accesul la trenuri a fost restricţionat la populaţia din zonă.
Candia a explicat că în perioada în care situl arheologic a fost închis, autorităţile au profitat de ocazie pentru a lucra "la întreţinerea şi conservarea" traseului.
Turismul, un sector cheie al economiei peruane şi o sursă importantă de locuri de muncă, atrăgea aproximativ 4,5 milioane de vizitatori anual înaintea declanşării pandemiei de COVID-19 în 2020.
O nouă rundă în lupta prinţului...
O nouă rundă în lupta prinţului...
Nicki Minaj le-a lăudat pe...