Peste 300 de milioane de copii trăiesc în sărăcie extremă, potrivit ONU
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 13 sep 2023, 09:40
 Mai mult de 300 de milioane de copii din întreaga lume trăiesc într-o situaţie de sărăcie extremă, potrivit unui nou raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) şi al Băncii Mondiale, informează EFE.

Datele arată că, deşi numărul copiilor care subzistă cu mai puţin de 2,15 dolari pe zi a scăzut între 2013 şi 2022, efectele pandemiei asupra economiei au întrerupt acest progres.

Practic, potrivit analizei, aproximativ 30 de milioane de copii ar fi ieşit din situaţia de sărăcie extremă în ultimii trei ani dacă nu ar fi fost perturbările cauzate de COVID-19.

Pe regiuni, Africa Subsahariană este cea mai afectată. Nu numai că acolo 40% dintre copii trăiesc într-o sărăcie extremă, dar regiunea reprezintă o pondere tot mai mare din cifra globală a sărăciei infantile, evoluţie determinată de creşterea rapidă a populaţiei, de dezastrele de mediu şi de efectele pandemiei.

De fapt, doar Africa Subsahariană, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu au înregistrat o creştere a nivelului de sărăcie extremă în rândul copiilor în ultimii ani.

Datele vin cu doar câteva zile înainte de începerea la New York a Săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul căreia liderii din toată lumea vor evalua progresele înregistrate la nivel mondial în ceea ce priveşte Obiectivele de dezvoltare durabilă, adoptate în 2015.

Potrivit UNICEF şi Băncii Mondiale, obiectivul de eliminare a sărăciei extreme infantile până în 2030 nu va fi atins dacă se menţine cursul actual.

O altă concluzie a raportului este că, din populaţia care trăieşte în sărăcie extremă, copiii reprezintă 50%, deşi constituie doar o treime din locuitorii planetei.

Cifrele sunt deosebit de îngrijorătoare în ţările aflate în conflict, în regiunile rurale sau în gospodăriile în care capii familiei nu au avut acces la educaţie.

În astfel de situaţii, copiii nu au acces la hrană, la igienă sau la asistenţă medicală. UNICEF reaminteşte că investiţia în sprijin financiar pentru părinţi este o măsură eficientă pentru a reduce sărăcia infantilă.

De asemenea, organizaţia a îndemnat să se investească în copiii cei mai mici, asigurându-se că programele publice de ajutor ajung la familiile acestora, deoarece s-a demonstrat că investiţia timpurie în copii este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a elimina sărăcia generaţională.

Articole similare

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Extragere Loto, 1 octombrie. Report uriaş la Joker

Duminica, 1 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto.


Top citite
Foto ilustrativ: Pexels.com

Principalul suspect în cazul asasinării lui Tupac Shakur, arestat după 27 de ani de la moartea rapperului

Foto: Facebook Nicusor Dan

Străzi Deschise – București, 30 septembrie - 1 octombrie. Programul activităţilor

Omega 3

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Tragedie în Brazilia. Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi

Sursă foto: Pexels

Cum trăiește o tânără de 21 de ani din Italia într-un castel vechi de 900 de ani. Palatul Sannazzaro are 45 de camere / video

Foto: Pexels.com

Şase persoane au murit într-un incendiu produs într-un club din Spania


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Și roboții pot deveni enervanți, la fel ca unii oameni

Un experiment de realitate virtuală arată că roboții...