Petre Daea: Nu vom ajunge să consumăm lăcuste și gândaci
Autor: radiodcnews Team | Dată: 23 aug 2022, 23:20
Ministrul Agriculturii spune că românii nu vor ajunge să mănânce lăcuste și gândaci.

Petre Daea, ministrul Agriculturii îi asigură pe români că există suficientă mâncare și vă nu vor fi nevoiți să mănânce insecte.

"Vedem tot felul de exprimări, care mai de care mai diferite, dar în ce privește mâncarea tradițională românească nu riscăm. Eu spun de fiecare dată că vom consuma ca de fiecare dată ca și până acum. Românii s-au hrănit sănătos prin cultivarea pământului și creșterii animalelor. Ne-am putut satisface poftele, știm ce înseamnă să mănânci un ou, un cârnat, o oaie.

Nu sunt pentru o abordare atât de apocaliptică, știu bine care e realitatea din teren. E adevărat că ne confruntăm cu o secetă prelungită. Seceta pedologică a mușcat din producție, afectând atât culturile, cât și covorul vegetal pe pășune. Din fericire, au început ploile și s-au înverzit câmpurile, cresc și speranțele. Nu vom ajunge în situația în care să folosim hrană drept greieri și lăcuste. Noi chiar producem mâncare în România", a declarat ministrul Agriculturii în emisiunea "Legile Puterii" de la Realitatea Plus.

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii: Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc

Ministru al Agriculturii nici nu vrea să audă de mâncarea preparată din insecte. Petre Daea spune că nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradiţională cu feluri simandicoase preparate din lăcuste sau gândaci.

Întrebat de Victor Ciutacu ce părere are despre mâncarea preparată din insecte, noul ministru al Agriculturii a dat un răspuns vehement.

„Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Lucrurile acestea nu țin, pentru că vin împotriva firii. Întrebați pe oricine. Noi nu trebuie să ne abatem de la drumul cunoscut, pentru că am constatat că atunci când o facem greșim.

Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

Haideți să ne ducem la mămăliga noastră, pentru că o vedem afectată pe câmp, aceasta este îngrijorarea ministrului”, a declarat Petre Daea la RomâniaTV.

Ce mănâncă Petre Daea în fiecare zi

„În primul rând, ce apuc. Zilnic, mănânc din sufertașul făcut de acasă. Îl iau cu mine în fiecare dimineață. La ora 6:30 intru în birou, îl introduc in frigider și mănânc când am timp. Mănânc carne destul de mult. Mănânc produsele pe care le fac acasă, in familie, de la țărani. Am mâncat și pe roata tractorului. Asta e viața. Am bântuit câmpurile. În 52 de ani pe carte de muncă, am de fapt 100 de ani de muncă, pentru că niciodată nu am muncit 8 ore pe zi”, mai spus ministrul Agriculturii.

Deşi în mai multe zone ale ţării fermierii se plâng că seceta le-a distrus culturile, Petre Daea îi asigură pe români că nu vor fi probleme cu hrana în ţara noastră.

„În anumite zone ale ţării, culturile sunt compromise. Cu toate astea, rezerva de stat e sigura, nu sunt probleme in România cu rezervele de hrana. Nu sunt probleme cu producția. Ne asigurăm necesarul de hrana in România si in aceste condiții grele. Astăzi am introdus acte normative care sa vina in sprijinul fermierilor”, a mai spus ministrul Agriculturii. Vezi mai mult AICI.

Articole similare

Top citite
Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum / Facebook

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum

Berea praf nu este o idee nouă

O berărie din Germania a inventat berea praf. Ce spun experții

Nimic preambalat

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Surorile Kardashian au "INCENDIAT" Instagramul după ultima lor postare

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe


Cele mai noi articole

Buna Vestire! Ce este interzis să faci sâmbătă, 25 Martie

Sărbătoarea cu cruce roșie numită ,,Buna Vestire” este...

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...