„Pharma Bro” Martin Shkreli acuzat că a păstrat și distribuit înregistrări ale celui mai rar album din lume
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Martin Shkreli, cunoscut ca „pharma bro”, se confruntă cu un nou proces, fiind acuzat de păstrarea și distribuirea unor copii digitale ale celui mai rar album din lume – LP-ul unic Wu-Tang Clan, pe care a fost forțat să îl vândă în urma condamnării sale din 2017 pentru fraudă în domeniul valorilor mobiliare.

Procesul a fost intentat de un colectiv de criptomonede, PleasrDAO, care a achiziționat singura copie cunoscută a albumului de la Shkreli pentru suma de 4,75 milioane de dolari, scrie euronews.com.

Albumul, 'Once Upon a Time in Shaolin', nu a fost lansat publicului, funcționând ca o piesă de artă contemporană rară de când a fost scos la licitație de celebrul grup hip-hop în 2015.

În proces, PleasrDAO l-a acuzat pe Shkreli că a păstrat copii digitale ale albumului, încălcând astfel înțelegerea dintre ei, și că le-a distribuit pe scară largă urmăritorilor săi de pe rețelele sociale. Acuzațiile sunt susținute de comentariile recente ale lui Shkreli pe rețelele sociale, în care se laudă că a împărtășit înregistrările digitale cu „mii de oameni”. În weekend, Shkreli a difuzat porțiuni ale albumului în timpul unei transmisiuni live pe platforma X, pe care a numit-o „Wu-Tang official listening party”, conform procesului.

Shkreli, predictibil, nu a arătat nicio remușcare și a batjocorit PleasrDAO.

Procesul marchează cel mai recent episod din narațiunea stranie a acestui album mitic. A fost creat în semn de protest împotriva devalorizării muzicii în era streamingului, dar a fost achiziționat la licitație de Shkreli – omul cunoscut pentru creșterea prețului medicamentului salvator de vieți Daraprim de la 13,50 dolari la 750 dolari per pastilă.

Shkreli a fost ulterior forțat să vândă albumul după condamnarea sa pentru fraudă în domeniul valorilor mobiliare.

PleasrDAO a declarat că a achiziționat copia fizică a albumului și drepturile sale digitale în două tranzacții, în 2021 și 2024. Aceștia susțin că au înțeles că Shkreli a distrus orice urmă a fișierelor albumului.

„Orice diseminare a muzicii albumului către publicul larg diminuează și/sau distruge valoarea albumului și afectează semnificativ reputația PleasrDAO și capacitatea de a exploata comercial albumul,” se arată în proces.

De luna trecută, albumul se îndrepta către Muzeul de Artă Vechi și Nou (MONA) din Australia, care a anunțat că plănuiește să găzduiască sesiuni private de audiții cu melodii selecte de pe album.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel