Piața construcțiilor continuă să crească. Clădirile rezidențiale, avans de aproape 31%
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni din 2022, pe total, cu 8,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 5,9%.

Ca serie brută, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%), lucrările de reparaţii capitale (+11,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+5,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc majorări la clădirile rezidenţiale (+30,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+14,3%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,4%.

Creşterea volumului lucrărilor de construcţii ca serie ajustată a fost evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,2%), lucrările de reparaţii capitale (+7,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,7%). Pe obiecte de construcţii, majorări au avut loc la clădirile rezidenţiale (+33,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (+13,7%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,3%.

În februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un avans, ca serie brută, de 30,9%, creşterea fiind la lucrările de reparaţii capitale de 50%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente de 36,7% şi la lucrările de construcţii noi de 26,7%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale - plus 46,9%, lucrările de construcţii inginereşti - plus 27,7% şi la clădirile rezidenţiale - plus 21%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 1,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+21,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,3%). Lucrările de construcţii noi au rămas la acelaşi nivel. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+18,2%) şi la construcţiile inginereşti cu (+4,1%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,5%.

Raportat la februarie 2021, în a doua lună din acest an volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,7%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,9%), lucrările de reparaţii capitale (+16%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,8%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 26%, respectiv cu 8,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, pe total, cu 4,6%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - plus 10,8%, lucrările de reparaţii capitale- plus 10,4% şi la lucrările de construcţii noi - plus 1,8%. Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 28%, respectiv cu 6,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,1%.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: captură Youtube LT_Live

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Sursa: Freepik

Eurovision 2024: Finala grandioasă de la Malmö. Totul despre concurs


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Wrong Side of Heaven | Five Finger Death Punch

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

Ed Sheeran nu va lansa muzică nouă în acest an

Ed Sheeran a explicat că nu va lansa muzică nouă în...

Viața se îmbunătățește pentru 3 semne zodiacale

Putem începe o cale nouă și mult mai sănătoasă spre...

Predicția înfricoșătoare din 2024 îi îngrozește pe britanici

Baba Vanga a făcut o serie de previziuni înfricoșătoare...

pixel