Portarul Angliei și-a scris pe sticla de apă unde vor bate elvețienii penalty-urile
Autor: Alexandru Negrici
Data publicării:
Anglia s-a calificat sâmbătă în semifinalele campionatului european de fotbal, după ce a învins Elveția la penaltyuri.

Portarul Jordan Pickford a fost eroul echipei, având o pregătire strategică care s-a dovedit decisivă în momentele critice ale meciului. Semifinalele vor fi Spania – Franța (pe 9 iulie) și Anglia – Olanda (pe 10 iulie).

Imaginile surprinse în timpul meciului au dezvăluit că Pickford și-a lipit pe bidonul cu apă lista cu executanții adversarilor și zona în care trebuie să plonjeze. Un exemplu notabil a fost instrucțiunea „Sari în stânga” în dreptul numelui lui Akanji, sfat pe care Pickford l-a urmat și astfel a apărat lovitura fundașului elvețian, moment care a decis calificarea Angliei.

Cele două naționale au ajuns la lovituri de departajare după ce au încheiat meciul cu scorul de 1-1 în timpul regulamentar. Elveția a deschis scorul în minutul 75, când Akanji a executat o lovitură liberă, iar Schar a pasat în careu pentru Ndoye, acesta a centrat în fața porții, unde Stones a gafat și Breel Embolo a înscris.

Anglia a egalat rapid în minutul 80, printr-un șut spectaculos din afara careului al lui Bukayo Saka, care l-a învins pe portarul elvețian Sommer. În prelungiri, ambele echipe au încercat să preia conducerea, dar fără succes, astfel că meciul s-a decis la loviturile de departajare.

În semifinale, Anglia se va întâlni cu Olanda, națională care a eliminat România în optimi, iar aseară a învins Turcia cu 2-1 în sferturi. Turcii au deschis scorul în minutul 35, după o centrare excelentă a lui Arda Guler către Samet Akaydin, care a reluat cu o lovitură de cap.

Olandezii au egalat în minutul 70, prin Stefan de Vrij, care a marcat cu o lovitură de cap la centrarea lui Depay. Au reușit să întoarcă rezultatul în minutul 76, printr-un autogol al lui Mert Müldür, asigurându-și astfel locul în semifinalele competiției.

Articole similare

John Cena a anunţat se va retrage din wrestling în 2025

John Cena a anunțat că WrestleMania 41 va fi ultima sa...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel