Pot învăța câinii să cânte, cu adevărat?
Autor: Liana Ganea
Data actualizării:
Data publicării:
Nu puține sunt clipurile în care vedem câini sau pisici care imită vocea umană și chiar au inflexiuni muzicale care ne duc cu gândul la... cântat. Pot cânta animalele, în adevăratul sens al cuvântului?

Câinii pot fi instruiți să producă sunete muzicale, inclusiv să "cânte" sau să vocalizeze într-un mod care să semene cu cântatul, potrivit unor studii amintite în Psychology Today. Cu toate acestea, este important să înțelegem că animalele nu au aceeași capacitate ca oamenii de a cânta melodii complexe sau de a reproduce sunete în mod specific.

Cum dresăm câinele să "cânte"

Să faci un câine să "cânte" poate fi o activitate distractivă și interactivă pentru tine și prietenul tău necuvântător, dar poate necesita și multă răbdare și timp. Iată câteva sfaturi pentru a încerca să înveți câinele să "cânte":

Alege o comandă: Hotărăște-te asupra unei comenzi pe care vrei să o folosești atunci când încerci să îți faci câinele să "cânte". Aceasta ar putea fi ceva precum "cântă!".

Recompensează comportamentul dorit: Atunci când câinele produce sunete care seamănă cu cântatul sau cu vocalizarea, recompensează-l imediat cu un tratament sau cuvinte de laudă. Acest lucru îl va încuraja să o facă din nou, la cerere.

Fii răbdător: Instruirea câinilor poate dura ceva timp și necesită răbdare și consistență. Nu te aștepta să obții rezultate imediate și fii pregătit să repeți instruirea în mod regulat.

În orice caz, un câine nu va cânta niciodată cu adevărat pentru că nu au corzi vocale "gândite" pentru așa ceva. În cel mai fericit caz, va urla melodios sau va scoate sunete armonizate pe diferite tonalități care pot aduce a muzică, cu puțină imaginație.

Este important de știut că nu toți câinii sunt predispuși să "cânte" sau să producă sunete muzicale în mod voluntar. De asemenea, nu este indicat să încerci să forțezi sau să pedepsești câinele pentru incapacitatea sa de a produce sunete muzicale, deoarece acest lucru poate duce la stres sau anxietate pentru animal. În schimb, fii răbdător și pozitiv în timpul instruirii și să te bucuri de interacțiunea cu câinele tău care, în definitiv, contează cel mai mult.

Articole similare

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Fotografie de la PhotoMIX Company/Pexels

Activitățile de lucru cu publicul suspendate între 1 și 6 mai, anunță MAI

Fotografie de la Pixabay

Pe insula Capri, italienii nu mai au loc de turişti

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei/Facebook

Britney Spears sărbătorește sfârșitul luptelor juridice cu tatăl ei


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...

pixel