Povestea lui moș Mîkola, zona Cernăuți. DONEAZĂ agoniseala de-o viață. Diaconescu: Putin a sperat că Ucraina va ceda ca în 2014
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Decizia lui Putin de a invada Ucraina nu a luat în calcul rezistența populației.  

Contrar așteptărilor dictatorului de la Moscova, populația Ucrainei nu a întâmpinat ”armata eliberatoare” cu pâine și sare. 

Scenele din estul țării, acolo unde populația majoritar rusofonă se opune în stradă tancurilor rusești, sunt momente la care Putin nu se aștepta.

”Una-i una, alta-i alta!”

Reacția ucrainenilor l-au luat prin surprindere pe lideru de la Kremlin, este convins Cristian Diaconescu, fost șef al diplomației române.

Dacă observați, oameni în fața tancurilor. Vreau să spun un lucru: marea lor majoritate sunt etnici ruși, din Ucraina. Ucraineni, evident, care își apără țara chiar dacă, la rândul lor, au legături culturale, au rude, prieteni, parteneri de afaceri în Federația Rusă, și invers. Dar una-i una, alta-i alta! Acum, ei (etnicii ruși) sunt cu toții ucraineni și, de aceea, militarii ruși au oarece rezerve în a fi extrem de violenți față de acești cetățeni.

Este o chestiune de nuanță, de discuție mai mult 'la firul ierbii', dar este extrem de semnificativă pentru că, în acest moment, nici cei care ar putea avea o legătură empatică cu alți cetățeni din Federația Rusă nu ezită să se așeze în fața tancului.

Or, din acest punct de vedere, presiunea pe Vladimir Putin este una suplimentară și sigur nu a anticipat-o. A sperat că Ucraina va ceda ca în 2014”, este de părere fostul ministru de externe. 

Sprijin în toată Ucraina

Invazia rusească a generat reacții în rândul populației din toată țara. Autoritățile din regiunea Cernăuți au popularizat gestul lui Șevciuk Mîkola, un bătrân din localitatea Novodnistrovsk, care a ales să își doneze toți banii pentru a ajuta Armata ucraineană, în total aproximativ 13 mii de dolari.

”Războiul unește, războiul emoționează, războiul unește!
Ce este războiul, generația celor mai în vârstă știe mai bine decât noi.. pentru că în viața lor este un al doilea război sângeros.
Șevciuk Mîkola Grigorovici, rezident al orașului Novodnistrovsk, nu este indiferent față de soarta țării și soarta comunității noastre. A dovedit prin fapte! <>
Mykola Grigorovici a transferat, în sprijinul armatei ucrainene, propriile sale economii: 100.000 UAH (o sută de mii UAH) și 10.000 USD (Zece mii de dolari).
Suntem mândri de gestul lui Șevciuk Mîkola!”, se arată în postarea Autorității Regionale din Cernăuți.

Donații din România

Tot autoritățile din Cernăuți confirmă că ieri au ajuns mai multe camioane din România cu ajutor umanitar organizat de autoritățle locale din țara noastră, împreună cu Crucea Roșie.

”Aceștia au predat Bucovinei un număr mare de haine, produse alimentare, inclusiv alimente pentru copii, produse de igienă, medicamente și muniție, necesare atât imigranților, cât și apărătorilor noștri”, se spune în comunicatul autorităților ucrainene.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Captura Youtube

Ce este moartea? Dumitru Constantin Dulcan: Este o trecere într-o altă dimensiune/Am pentru asta N argumente

Captura Youtube

Pepe, atac subtil în noua lui melodie pentru fosta soție: Un cuib și o familie nu poți să faci cu o pasăre de noapte

Fotografie de la Victoria Emerson/Pexels

Norocul se îmbunătățește în săptămâna 6 - 12 mai pentru aceste 5 semne zodiacale chinezești

Fotografie de la Vera Arsic/Pexels

Trei semne brutale care arată că relația ta se apropie de sfârșit

Sursa Foto: FreePik

Moscova ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Keith Richards nu mai ascultă muzică rock de zeci de ani

Keith Richards nu este un adept al rockului.

Shakira a vorbit despre filmul Barbie: Fiii mei l-au urât

Vedeta columbiană de muzică pop și mamă a doi băieți nu...

pixel