Povestea versurilor celebrei piese "We Will Rock You" a trupei Queen
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
În drumul lor rapid către succes, susținut și intensificat de impactul pozitiv al piesei "Bohemian Rhapsody", trupa Queen a lansat o altă melodie memorabilă, "We Will Rock You", care a devenit adesea imnul unor evenimente semnificative. Această piesă a fost compusă de chitaristul trupei, Brian May, și a fost inclusă pe albumul lor "Queen – News of the World", lansat în 1977, având o semnificație profundă.

Cu sunetele sale familiare ce se aud adesea în stadioane, acompaniate de bătăi ritmice de palme și aplauze, "We Will Rock You" s-a transformat într-un veritabil imn care a ieșit învingător în competiția cu alte piese memorabile și care a rezistat testului timpului. Dar care a fost sursa de inspirație pentru Brian May în crearea unei astfel de piese? Conform Metro.co.uk, această inspirație provine din aceeași sursă ca și cea care a inspirat solistul Freddie Mercury atunci când a scris piesa "We Are the Champions".

Chiar dacă nu erau conștienți unul de celălalt, amândoi au explorat aceeași temă și au avut un scop comun: să creeze piese care să adune mulțimile. Niciunul dintre compozitori nu a văzut această coincidență ca pe o competiție, dar în cele din urmă, ambele piese au devenit repere importante pentru trupă și au intrat automat într-o competiție internă pentru titlul de piesă rock emblematică, asociată cu Queen. Cu precizie, inspirația pentru aceste melodii a izvorât dintr-un concert susținut la Bingley Hall din Stafford, la 29 mai 1977.

La acest eveniment, trupa a interpretat setul lor de melodii, care includea și celebrul hit din 1975, "Bohemian Rhapsody". Pe măsură ce concertul se apropia de final, publicul a început să cânte la unison "You'll Never Walk Alone". Ulterior, Brian May a dezvăluit într-un interviu pentru Radio One: "Am fost complet uimiți și profund impresionați - a fost cu adevărat o experiență emoționantă, și cred că toate acestea sunt într-un fel conectate."

Apoi, într-un alt interviu acordat NPR, el a adăugat: "Publicul răspundea cu entuziasm și cânta împreună cu tot ce interpretam. Îmi amintesc că am discutat cu Freddie despre asta și i-am spus că, evident, nu putem concura cu asta. Trebuie să facă parte din spectacolul nostru și trebuie să ne bucurăm de faptul că oamenii vor să participe. Practic, totul a devenit acum un proces bidirecțional. Apoi ne-am privit unul pe celălalt și am spus: 'Hmmm! Cât de interesant!'"

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel