Pregătiți-vă de un weekend plin de adrenalină! Raliul Argeșului 2024 își dezvăluie traseul
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
Entuziasmul revine pe drumurile din Argeș! Ediția din acest an a Raliului Argeșului, organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, promite o experiență palpitantă atât pentru piloți, cât și pentru spectatori.

Competiția se va desfășura în perioada 9-11 mai, aducând mai mulți kilometri de probă specială, un nou format și o serie de surprize plăcute.

Traseu bogat, cu Transfăgărășanul în prim plan

ACS DTO Rally Team, organizatorul raliului, a pregătit un traseu spectaculos, cu un total de 9 probe speciale ce însumează peste 430 de kilometri. Nu lipsesc din traseu Transfăgărășanul, cel mai cunoscut drum din România, care va fi parcurs de două ori, precum și probe speciale în apropierea municipiului Câmpulung și în Pitești.

Noutăți și momente inedite pentru spectatori

Ediția 2024 vine cu o serie de noutăți menite să ofere o experiență memorabilă spectatorilor. Startul va fi dat direct de pe Transfăgărășan, iar joi, 9 mai, va avea loc un shakedown inedit în apropierea localității Albota. Tot joi, în Piața Primăriei din Pitești, va fi organizat startul festiv, unde fanii vor putea admira mașinile de concurs și vor putea obține autografe de la piloți.

O altă noutate constă în transportul mașinilor de concurs și al echipajelor vineri dimineață de la Pitești la Conacul Ursului. Seara, după o zi plină de adrenalină, spectatorii vor putea vizita parcul de service din Pitești și vor putea observa îndeaproape munca echipelor tehnice.

Sâmbătă, lupta pentru podium se va intensifica

A doua zi a raliului va fi marcată de o serie de probe spectaculoase, inclusiv o a doua urcare pe Transfăgărășan, urmată de probele "Lacul Vidraru" și "Piscul Negru". "Pentru a doua zi a Raliului Argeşului (...), echipajele vor înfrunta Transfăgărăşanul pentru a doua oară, dar abia după ce vor parcurge speciala 'Berevoieşti' (10,69 km). Mai apoi acţiunea se mută pe cele două probe în urcare între Barajul Vidraru şi Conacul Ursului, 'Lacul Vidraru' (23,50 km) şi 'Piscul Negru' (14,45 km), urmate de o vizită de 30 de minute în parcul de service din zona montană. Competiţia se încheie cu parcurgerea celor două speciale în coborâre, 'Transfăgărăşan 2' (14,45 km) şi 'Barajul Vidraru 2' (23,50 km), care va conta şi drept Power Stage, probă care oferă puncte suplimentare celor mai rapide echipaje", anunţă organizatorii, potrivit Agerpres.

Articole similare

Top citite
Captura Instagram

Momente rare: Celine Dion, împreună cu gemenii Nelson și Eddy, la concertul The Rolling Stones

Captura Instagram

IRIS Cristi Minculescu, Valter, Boro și Cabron au lansat un NOU HIT

foto: Facebook, Beyonce

Beyoncé i-a oferit vicepreședintei SUA bilete în valoare de 1600 de dolari la concertul din turneul Renaissance

Forbes: Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei/Facebook

Forbes: Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei

Regele Charles este acum mai bogat decât regina Elisabeta, cu o avere estimată la 770 milioane de dolari/Facebook

Regele Charles este acum mai bogat decât regina Elisabeta, cu o avere estimată la 770 milioane de dolari

Foto: Pexels

Misterul construcției piramidelor, vechi de 4000 de ani, a fost elucidat


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel