Prenume interzise în lume. Ce semnifică și de ce nu este permisă folosirea lor
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
În diverse regiuni ale globului, există reguli care restricționează alegerea anumitor nume pentru bebeluși. De ce? Aceste nume pot fi considerate ofensatoare, confuze sau amuzante!

În anumite țări, cuplurile în așteptarea unui copil trebuie să consulte legislația locală pentru a se asigura că prenumele pe care îl aleg pentru bebeluș este în concordanță cu reglementările în vigoare.

Un exemplu notabil este Japonia, unde există restricții privind numele pe care părinții îi pot alege pentru copii. De exemplu, nu li se permite să numească un copil "Akuma", deoarece acest nume se traduce drept "Diavol", iar autoritățile japoneze iau măsuri pentru a proteja copiii de eventuale batjocuri. Mai mult decât atât, o regulă generală este că părinții din Japonia trebuie să aleagă un nume scris folosind caracterele oficiale japoneze sau kanji atunci când înregistrează un nou-născut.

Mexic - Sonora / Arabia Saudită - Amir 

În Mexic, numele "Sonora", care se traduce ca "Atotputernic", este interzis, deoarece poate fi considerat discriminatoriu sau lipsit de sens, punându-i astfel pe copii într-o situație de ridicol.

În Arabia Saudită, părinții trebuie să consulte o listă cu nume interzise, deoarece numele "Amir", care se traduce ca "Prinț", este inclus în aceasta. Totodată, termeni regali precum "Sumuw" (Înălțime), "Malika" (Regina) și "Al Mamlaka" (Regatul) nu sunt permise.

Malaezia - Chow Tow 

În Malaezia se interzice folosirea prenumelui „Chow Tow‟, care se traduce prin „Cap urât mirositor‟, iar motivul este de la sine înțeles! De asemenea, în Malaezia nu se permite folosirea titlurilor regale ca și prenume pentru copii.

Regatul Unit - Cyanide

În Regatul Unit nu este permisă folosirea prenumelui „Cyanide‟, care se traduce prin „Otravă mortală‟ (Cianură). A fost interzis după ce o britanică și-a numit copilul astfel, iar tribunalul a decis că acest prenume ar putea fi interpretat ca o respingere a copilului. 

Suedia - Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 

Cine și-ar dori să își numească copilul„Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116‟? Totuși, în anul 1991, în Suedia, părinții unui copil l-au numit astfel în semn de protest față de legea suedeză, care interzice prenumele ofensatoare și nepotrivite. De atunci, acest prenume, care se citește „Albin‟, este interzis prin lege. 

Islanda - Carolina

Oricât de frumos sună prenumele Carolina, în Islanda este interzis, deoarece alfabetul islandez nu include litera „c‟. Prin urmare, Islanda nu le permite cetățenilor să le pună copiilor prenume care nu pot fi scrise cu alfabetul islandez sau pronunțate corect în islandeză. 

Articole similare

Top citite
Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Captura Youtube

Dezvăluiri emoționante despre Whitney Houston: Generozitatea incredibilă și lupta cu faima

Sursa: Diddy, Facebook

Sean 'Diddy' Combs propune arest la domiciliu în apartamentul său din New York

Captura Facebook

Linkin Park lansează al patrulea LP de top „From Zero to Number 1!"

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane

Imagine de Orna de la Pixabay

Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat



Cele mai noi articole
pixel