Kremlinul, propagandă morbidă. ”Beneficiul” pierderii un fiu în război: Familia cumpără o ”Lada nouă și drăguță” cu ajutorul de înmormântare
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Televiziunea de stat din Rusia prezintă partea plină a paharului.

L-au trimis pe fiul tău la moarte, i-au plătit viața cu o Lada nouă și te-au făcut să filmezi totul și să anunți lumii că mergi la înmormântare cu „mașina nouă și frumoasă” pe care și-a dorit-o mereu fiul tău.

Ce poate fi mai morbid?

O astfel de poveste, în care părinții ruși explică că și-au cumpărat o „mașină nouă drăguță” cu banii pe care i-au primit de la stat după ce fiul lor a fost ucis în războiul din Ucraina, a fost publicată de televiziunea rusă.

Povestea se concentrează practic pe „beneficiile” neașteptate ale pierderii unui fiu în război. Un cuplu de ruși este prezentat stând în sufrageria casei lor, iar în prim plan este o fotografie mare a fiului lor mort, cu o bandă neagră pe ea. 

„La fel ca bunicii și străbunicii săi, a luptat împotriva fascismului”, se aude spunând naratorul, apoi îl arată pe tatăl tânărului stând în garaj lângă o mașină Lada rusească albă.

„În amintirea fiului nostru, am cumpărat o mașină nouă și drăguță”, spune tatăl, care este filmat ieșind din garaj cu noul vehicul și mergând la cimitir.

Prezentatorul de la televiziunea rusă explică apoi că Lada a fost cumpărată cu ceea ce oamenii numesc „bani de sicriu”, adică o compensație pe care statul o acordă familiilor soldaților uciși.

”Tatăl defunctului Aleksej spune că visa să aibă o mașină albă, la fel ca aceasta, iar prima sa călătorie a fost la cimitir” – spune autorul articolului.

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a semnat o decizie prin care familiile membrilor Gărzii Naționale Ruse care au murit în Ucraina sau Siria vor fi plătite cu cinci milioane de ruble rusești, adică aproximativ 85 de mii de euro.    

Și Anton Gerașcenko, un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, a distribuit acest videoclip al televiziunii ruse pe Twitter.

„Un soldat rus a fost ucis în Ucraina. Familia lui a folosit „banii de sicriu” pentru a cumpăra o mașină nouă. Televiziunea rusă a filmat povestea, arătându-le pentru prima dată conducând la cimitir. Au subliniat mașina, fără să le pese de persoană moartă, a scris Garașcenko.

Nu se știe câți soldați ruși au fost uciși în Ucraina. Rusia nu a furnizat nicio estimare cu privire la pierderile de trupe de la sfârșitul lunii martie, când Moscova a declarat presei de stat că 1.351 de soldați au murit. Ministerul ucrainean al Apărării are de-a face cu o cifră de peste 38.000 de morți, dar nici aceasta nu poate fi considerată o cifră oficială.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...

Mario De Mezzo, ales preşedinte al PNL Slatina

Mario De Mezzo a fost ales miercuri seara preşedinte al...


Top citite
Sursa foto: Freepik.com

Legumele care reduc inflamația din corp. Te pot proteja de mai multe boli, potrivit specialiștilor

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok

Foto: Pixabay

Unu din şase şcolari, afectat de hărţuire în mediul online - OMS

Foto: Pixabay

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a demisionat din funcție

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Lady Gaga, născută Stefani Joanne Angelina Germanotta pe...

pixel