Kremlinul, propagandă morbidă. ”Beneficiul” pierderii un fiu în război: Familia cumpără o ”Lada nouă și drăguță” cu ajutorul de înmormântare
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 19 iul 2022, 11:42
Televiziunea de stat din Rusia prezintă partea plină a paharului.

L-au trimis pe fiul tău la moarte, i-au plătit viața cu o Lada nouă și te-au făcut să filmezi totul și să anunți lumii că mergi la înmormântare cu „mașina nouă și frumoasă” pe care și-a dorit-o mereu fiul tău.

Ce poate fi mai morbid?

O astfel de poveste, în care părinții ruși explică că și-au cumpărat o „mașină nouă drăguță” cu banii pe care i-au primit de la stat după ce fiul lor a fost ucis în războiul din Ucraina, a fost publicată de televiziunea rusă.

Povestea se concentrează practic pe „beneficiile” neașteptate ale pierderii unui fiu în război. Un cuplu de ruși este prezentat stând în sufrageria casei lor, iar în prim plan este o fotografie mare a fiului lor mort, cu o bandă neagră pe ea. 

„La fel ca bunicii și străbunicii săi, a luptat împotriva fascismului”, se aude spunând naratorul, apoi îl arată pe tatăl tânărului stând în garaj lângă o mașină Lada rusească albă.

„În amintirea fiului nostru, am cumpărat o mașină nouă și drăguță”, spune tatăl, care este filmat ieșind din garaj cu noul vehicul și mergând la cimitir.

Prezentatorul de la televiziunea rusă explică apoi că Lada a fost cumpărată cu ceea ce oamenii numesc „bani de sicriu”, adică o compensație pe care statul o acordă familiilor soldaților uciși.

”Tatăl defunctului Aleksej spune că visa să aibă o mașină albă, la fel ca aceasta, iar prima sa călătorie a fost la cimitir” – spune autorul articolului.

Luna trecută, președintele rus Vladimir Putin a semnat o decizie prin care familiile membrilor Gărzii Naționale Ruse care au murit în Ucraina sau Siria vor fi plătite cu cinci milioane de ruble rusești, adică aproximativ 85 de mii de euro.    

Și Anton Gerașcenko, un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, a distribuit acest videoclip al televiziunii ruse pe Twitter.

„Un soldat rus a fost ucis în Ucraina. Familia lui a folosit „banii de sicriu” pentru a cumpăra o mașină nouă. Televiziunea rusă a filmat povestea, arătându-le pentru prima dată conducând la cimitir. Au subliniat mașina, fără să le pese de persoană moartă, a scris Garașcenko.

Nu se știe câți soldați ruși au fost uciși în Ucraina. Rusia nu a furnizat nicio estimare cu privire la pierderile de trupe de la sfârșitul lunii martie, când Moscova a declarat presei de stat că 1.351 de soldați au murit. Ministerul ucrainean al Apărării are de-a face cu o cifră de peste 38.000 de morți, dar nici aceasta nu poate fi considerată o cifră oficială.

Articole similare

Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole