Proprietarii de câini Corgi spun că o parte din lumea lor s-a pierdut odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a
Autor: radiodcnews Team
Data actualizării:
Data publicării:
Proprietarii de câini Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a, spun că o parte din lumea lor s-a pierdut odată cu moartea suveranei.

Comunitatea proprietarilor de câini Corgi, rasa preferată a reginei Elisabeta a II-a, spune că s-a pierdut o parte din lumea noastră după moartea suveranei, a mărturisit un expert, relatează Agerpres, citând DPA şi PA Media.

Era bine cunoscută dragostea răposatei suverane pentru această rasă - a deţinut peste 30 de exemplare din rasa Corgi şi Dorgi - o încrucişare între Corgi şi Teckel - pe perioada domniei sale.

La începutul anului, ataşamentul suveranei faţă de această rasă de câini a fost celebrat în timpul festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină, printr-o reuniune de 70 de Corgi la Castelul Balmoral şi un derby al Corgilor pe hipodromul Musselburgh din Scoţia.

"Peste tot unde mergea regina, erau mereu şi Corgi"



Kay Hogg, secretara Welsh Corgi League, sectorul scoţian, a spus că proprietarii de Corgi sunt întristaţi de vestea decesului reginei.

Suntem foarte, foarte trişti. Peste tot unde mergea regina, erau mereu şi Corgi. A crescut alături de Corgi şi toată lumea asocia Corgi cu regina, a declarat ea pentru agenţia PA.

Ne simţim de parcă, chiar dacă există o ligă Corgi şi o societate, am pierdut de fapt o parte din lumea noastră. A făcut atât de multe pentru această rasă, mereu a avut Corgi alături de ea, întreaga viaţă, a mai spus experta.

Hogg i-a descris pe Corgi ca fiind câini mici cu personalităţi mari adăugând: Sunt nişte figuri, le place să se joace, sunt energici, bătăioşi.

Când a primit Regina primul ei Corgi



Majoritatea exemplarelor Corgi deţinute de regină descindeau din primul ei Corgi, Susan, care i-a fost dăruit cu prilejul celei de-a 18-a aniversări, în 1944.

Regina se ocupa, pe cât posibil, personal de câini, iar pe perioada weekendurilor petrecute la Castelul Windsor, era însoţită de câini, care trăiau în apartamentele sale private.

Îi hrănea chiar ea, ori de câte ori îi permitea programul încărcat, şi îi făcea totodată plăcere să-i scoată la plimbare.

În ultimele sale zile, Regina Elisabeta a II-a era optimistă

Regina Elisabeta a II-a era optimistă, a împărtăşit amintiri din perioada copilăriei şi şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte războiul din Ucraina, a spus un cleric scoţian care a luat cina cu suverana cu câteva zile înainte de moartea ei, potrivit Agerpres.

Trebuie să încep prin a spune că arăta destul de fragilă, dar avea 96 de ani bineînţeles... dar când s-a aşezat şi a început să vorbească ştiai că te afli în prezenţa reginei, a declarat el pentru Reuters.

Avea pur şi simplu o abilitate remarcabilă de a te face să te simţi în largul tău şi chiar îşi făcuse temele. Ştia cu cine vorbeşte... şi avea o memorie fenomenală pentru cineva de vârsta ei, a mai spus acesta.

Amintirile se refereau la demnitari pe care îi cunoscuse, la un cal pe care îl deţinuse la un moment dat şi la copilăria ei.

Eu sunt pastor în Dunfermline şi şi-a amintit că a avut un cal pe care îl chema Dunfermline cu mulţi ani în urmă, cred că era cu 40 de ani în urmă... care câştigase câteva curse pentru ea, a spus Greenshields.

Articole similare

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...


Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradițiile și obiceiurile de Paștele catolic

Paștele Catolic pică pe 31 martie 2024. Data diferă de...

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

pixel