Pumnalul hipersonic. Șoigu: „Rusia a tras de trei ori aceste rachete în Ucraina, care pot lovi orice țintă din lume. Sunt geniale”
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 21 aug 2022, 15:09
Rachetele Kinjal pot călători cu de nouă ori viteza sunetului, depășind apărarea antiaeriană.

Rusia a desfăşurat rachete hipersonice Kinjal (Pumnal) de trei ori în decursul a ceea ce Moscova denumeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina, a declarat, duminică, ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Rachetele Kinzhal fac parte dintr-o serie de arme hipersonice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a prezentat în 2018, în cadrul unui discurs belicos, în care a afirmat că acestea ar putea lovi aproape orice punct din lume şi pot ocoli un scut antirachetă construit de Statele Unite.

Şoigu a declarat la televiziunea de stat că rachetele s-au dovedit eficiente în lovirea unor ţinte de înaltă valoare, de trei ori.

Șoigul a lăudat rachetele ca fiind de neegalat și aproape imposibil de doborât în ​​zbor. 

"Le-am folosit de trei ori în timpul operaţiunii militare speciale", a declarat Şoigu, într-un interviu difuzat de canalul Rossia 1.

"Iar de trei ori au demonstrat caracteristici de excepţie."

Rusia a folosit pentru prima dată sistemul Kinjal în Ucraina la aproximativ o lună după ce a trimis mii de militari pe teritoriul ţării vecine, lovind un depozit mare de arme din regiunea vestică ucraineană Ivano-Frankivsk.

În această săptămână, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trei avioane de luptă MiG-31E, echipate cu rachete Kinzhal, au fost relocate în regiunea Kaliningrad - enclava rusească de pe coasta baltică, situată între Polonia şi Lituania - state membre ale Uniunii Europene şi ale NATO.

Foto: MiG-31, transportând o rachetă Kinjal

În iulie, de Ziua Marinei Ruse, Putin a anunţat că marina va primi, în lunile următoare, "formidabilele" rachete hipersonice de croazieră Zircon. Rachetele se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, depăşind apărarea antiaeriană.

Rusia susține că a lovit depozitele de muniție HIMARS

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat duminica aceasta că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul rus a mai susţinut că forţele Moscovei au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde - potrivit sursei citate - erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel. Reuters menţionează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.

Articole similare

Top citite
Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa? / Captura Youtube

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa?

https://www.freepik.com/

Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”: Credem că oferă beneficii, dar e invers!

foto pexels

Salarii uriașe în spatele inteligenței artificiale: Locuri de muncă plătite cu peste 300.000 de euro pe an. Inginerii n-au nevoie de diplomă de licență

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT / Photo by Pixabay

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT


Cele mai noi articole

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...