Pumnalul hipersonic. Șoigu: „Rusia a tras de trei ori aceste rachete în Ucraina, care pot lovi orice țintă din lume. Sunt geniale”
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 21 aug 2022, 15:09
Rachetele Kinjal pot călători cu de nouă ori viteza sunetului, depășind apărarea antiaeriană.

Rusia a desfăşurat rachete hipersonice Kinjal (Pumnal) de trei ori în decursul a ceea ce Moscova denumeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina, a declarat, duminică, ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Rachetele Kinzhal fac parte dintr-o serie de arme hipersonice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a prezentat în 2018, în cadrul unui discurs belicos, în care a afirmat că acestea ar putea lovi aproape orice punct din lume şi pot ocoli un scut antirachetă construit de Statele Unite.

Şoigu a declarat la televiziunea de stat că rachetele s-au dovedit eficiente în lovirea unor ţinte de înaltă valoare, de trei ori.

Șoigul a lăudat rachetele ca fiind de neegalat și aproape imposibil de doborât în ​​zbor. 

"Le-am folosit de trei ori în timpul operaţiunii militare speciale", a declarat Şoigu, într-un interviu difuzat de canalul Rossia 1.

"Iar de trei ori au demonstrat caracteristici de excepţie."

Rusia a folosit pentru prima dată sistemul Kinjal în Ucraina la aproximativ o lună după ce a trimis mii de militari pe teritoriul ţării vecine, lovind un depozit mare de arme din regiunea vestică ucraineană Ivano-Frankivsk.

În această săptămână, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trei avioane de luptă MiG-31E, echipate cu rachete Kinzhal, au fost relocate în regiunea Kaliningrad - enclava rusească de pe coasta baltică, situată între Polonia şi Lituania - state membre ale Uniunii Europene şi ale NATO.

Foto: MiG-31, transportând o rachetă Kinjal

În iulie, de Ziua Marinei Ruse, Putin a anunţat că marina va primi, în lunile următoare, "formidabilele" rachete hipersonice de croazieră Zircon. Rachetele se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, depăşind apărarea antiaeriană.

Rusia susține că a lovit depozitele de muniție HIMARS

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat duminica aceasta că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul rus a mai susţinut că forţele Moscovei au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde - potrivit sursei citate - erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel. Reuters menţionează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.