Ikea raportează un profit mai ridicat, chiar și cu reduceri de preţuri
Inter IKEA, proprietarul celui...
Acest lucru este cauzat de marile discount-uri pe care Moscova este nevoită să le ofere cumpărătorilor asiatici pentru a achiziționa cantitățile care nu mai sunt acceptate de Europa, ceea ce se traduce printr-o scădere a taxelor de export.
Livrările globale de țiței transportat pe mare au crescut în cele șapte zile până la 3 iunie, ajungând la cel mai ridicat nivel de la sfârșitul lunii aprilie. Un total de 38 de petroliere au încărcat 27,6 milioane de barili din terminalele de export ale țării, arată datele de urmărire a navelor și rapoartele agenților portuari. Acest lucru a plasat fluxurile medii la 3,94 milioane de barili pe zi, în creștere cu 10% față de 3,58 milioane în săptămâna încheiată la 27 mai.
Deciziile Uniunii Europene
Uniunea Europeană a adoptat în cele din urmă un pachet de sancțiuni privind importurile de petrol din Rusia pe 2 iunie, Interdicția privind achizițiile de țiței, care nu intră în vigoare până la 5 decembrie, se limitează la volumele expediate pe mare și exclude livrările prin sistemul de conducte Drujba. Polonia și Germania s-au angajat să pună capăt importurilor de țiței rusesc prin conducte, chiar și fără o interdicție din partea UE, lăsând Ungaria, Slovacia și Republica Cehă ca unici cumpărători. Acest lucru ar trebui să reducă livrările către Europa cu aproximativ 90% din nivelul de anul trecut, potrivit datelor operatorului de conducte rus Transneft.
În timp ce sancționarea țițeiului rusesc de către companiile europene a deturnat deja volume semnificative de țiței către Asia, până în prezent are un impact redus asupra nivelului general al transporturilor de țiței. Aproximativ 660.000 de barili pe zi de țiței rusesc au fost descărcați în porturile indiene în luna mai, în creștere față de aproximativ 270.000 de barili pe zi în luna precedentă.
Fluxurile de țiței Ural de la terminalele din Marea Baltică, principala piață de desfacere a Rusiei, și-au revenit în săptămâna de până la 3 iunie, crescând cu 417.000 de barili pe zi, sau 29%, până la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni. Creșterea a fost parțial compensată de volumele mai mici din portul Novorosiisk de la Marea Neagră, unde fluxurile au scăzut cu 57.000 de barili pe zi, sau 7%. Fluxurile de la terminalele de export rusești din Arctica și Pacific au rămas neschimbate față de săptămâna precedentă.
Petrol mult dar ieftin
În timp ce volumele expediate au crescut în săptămâna de până la 3 iunie, veniturile Moscovei din taxele de export au evoluat în direcția opusă, scăzând cu 9 milioane de dolari, sau 5%, la 162 milioane de dolari. Scăderea veniturilor reflectă o rată mai mică pe baril a taxei de export pentru livrările efectuate în iunie.
Ratele taxelor au scăzut cu 10% între mai și iunie, coborând la 44,80 dolari pe tonă, echivalentul a aproximativ 6,11 dolari pe baril, de la 49,60 dolari pe tonă, sau 6,81 dolari pe baril, în mai. Aceasta este în scădere de la 61,20 dolari pe tonă, sau 8,30 dolari pe baril în aprilie. Ratele taxelor au scăzut acum cu 27% din aprilie, reflectând reducerile mari pe care Rusia este forțată să le ofere pentru a asigura noi cumpărători pentru țițeiul său în Asia.
Motorina standard a trecut pragul de 9 lei/litru
Numărul de încărcături expediate din porturile rusești a crescut cu patru, ajungând la 38 în săptămâna de până la 3 iunie, comparativ cu cele șapte zile anterioare. Mai multe nave au plecat din porturile din Marea Baltică, în timp ce numărul de transporturi din toate celelalte regiuni a rămas neschimbat.
În luna mai a existat un singur transport de țiței Sokol din portul De Kastri din Pacific. Trei nave-cisternă de tip shuttle, deținute de ruși, care transportă în mod regulat această calitate, sunt ancorate goale în largul terminalului de încărcare.
Fluxuri de țiței în funcție de regiune...
Citește tot articolul pe DCBusiness
Inter IKEA, proprietarul celui...
Sezonul închirierilor de...
Taylor Swift își extinde...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...
Cântăreţul Stromae a fost...
Bitcoin a stabilit un nou...