R.E.M. reuniți public pentru prima dată în aproape trei decenii la songwriters hall of fame
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Membrii fondatori ai trupei R.E.M. au cântat împreună în public pentru prima dată în aproape trei decenii la ceremonia Songwriters Hall of Fame din New York, joi seara, interpretând o versiune acustică a piesei lor de succes din 1987, „Losing My Religion”.

Cu caracteristica lor modestie, grupul – format din Michael Stipe (vocal), Peter Buck (chitară), Mike Mills (bas) și Bill Berry (tobe) – a arătat respect pentru onoarea primită, instituție, prietenie și legătura de lungă durată dintre ei, exprimând în termeni măgulitori recunoștință față de fani, familie, prieteni și toți cei care i-au susținut de-a lungul carierei, scrie Variety.

O Recunoaștere Mult Așteptată

În timpul discursului său, Michael Stipe a spus: „A scrie cântece și a avea un catalog de lucrări de care suntem cu toții mândri – care este acolo pentru restul lumii pentru totdeauna – este, fără îndoială, cel mai important aspect al ceea ce am făcut. În al doilea rând, am reușit să facem acest lucru de-a lungul decadelor și să rămânem prieteni – și nu doar prieteni, ci prieteni dragi.”

Reuniunea Trupei

Deși cei patru membri au cântat împreună în 2016 la un eveniment privat pentru managerul lor de lungă durată, Bertis Downs, ultimul lor concert major a avut loc în 1995, încheind un turneu plin de probleme care a dus în cele din urmă la plecarea lui Berry doi ani mai târziu. Ceilalți trei membri ai trupei au cântat ultima dată împreună în 2008 și s-au despărțit amiabil în 2011.

Inducerea în Songwriters Hall of Fame

Alături de R.E.M., ceilalți inductați din 2024 au fost Steely Dan, producătorul Timbaland și compozitorii Hillary Lindsey, Dean Pitchford și regretata Cindy Walker. Jason Isbell a deschis segmentul dedicat trupei R.E.M., interpretând hitul lor polysyllabic din 1987, „It’s the End of the World as We Know It (and I Feel Fine).” Isbell a glumit că nu a cântat niciodată atât de multe silabe atât de repede în viața lui și a amintit cum a memorat versurile complicate când era copil.

Mulțumiri și Aprecieri

Discursul lui Stipe a continuat, mulțumindu-i lui Isbell și menționând: „Nu-mi vine să cred că ai ales să cânți acea piesă.” Apoi a devenit mai serios: „Suntem patru oameni care au decis foarte devreme că vom deține propriile noastre înregistrări și vom împărți în mod egal redevențele și creditele de compoziție – toți pentru unul și unul pentru toți,” un obiectiv pe care l-au atins într-un timp remarcabil de scurt pentru era lor.

Stipe a încheiat cu un omagiu emoționant adus managerului lor de lungă durată, Bertis Downs, pentru că le-a oferit spațiul necesar pentru a crea și a urma instinctele lor muzicale, fără a fi preocupați de aspectele industriei care i-ar fi putut împiedica să se concentreze pe cel mai important aspect: compunerea și piesele.

Performanța Finală

După discurs, membrii trupei au urcat pe scenă pentru a performa. „Suntem R.E.M. și asta am făcut,” a spus Stipe. Alături de el, Peter Buck la mandolină, Mike Mills cântând la chitară acustică cu 12 corzi și armonii, și Bill Berry, care a părăsit trupa în 1997, la percuție.

Apariția lor a fost scurtă, dar nimeni nu a fost dezamăgit, marcând un moment memorabil și emoționant pentru fanii trupei și pentru istoria muzicii.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel