Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Autoritățile nu mai pot impune reguli pentru organizarea evenimentelor private, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care precizează că nu va mai exista cadru legislativ după ridicarea stării de alertă: „Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo”.
„Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo (la evenimentele private-n.r.)”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
El spune că autoritățile nu vor mai avea la dispoziție un instrument legislativ să impună reguli.
„Dar, în mod evident, comportamentul, inclusiv la aceste evenimente private, mai ales dacă participă foarte multe persoane, o anumită distanțare, igiena mâinilor cred că este important”, conchide Rafila.
Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopții.
Masca de protecție va fi complet eliminată începând de joi, dar autoritățile continuă să recomande purtarea acesteia în anumite zone.
De asemenea, la intrarea în țară nu mai este nevoie de certificatul verde, dar în unele state europene da.
„Practic, prudența și responsabilitatea individuală trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare”, declară Rafila.
Printre măsurile enumerate de ministrul Rafila săptămâna trecută nu se număra și renunțarea la mască în interior.
Erau specificate doar măsuri precum posibilitatea organizării de evenimente private sau renunțarea la certificatul Covid în restaurante.
Telemunca și programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.
”Totuși, sunt niște lucruri pe care trebuie să vi le spun și pe care le recomandăm cetățenilor legat de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru. Recomandarea este să se consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic pentru orice persoană care călătorește”, spune ministrul.
Rafila a adăugat că, totuși, există măsuri pe care autoritățile sanitare le recomandă „cu tărie”.
„Noi ne găsim încă în situația unei transmiteri comunitare și, chiar dacă scăderea a fost foarte rapidă, totuși 5.000 de cazuri pe zi câte au fost astăzi, o incidență de 14 la mie în București și 100 de decese ne îndeamnă să fim prudenți”, afirmă Rafila.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...