Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
În ultima vreme, firmele de pompe funerare au în pachetul de oferte și opțiunea incinerării, care începe să ”prindă” și printre români, chiar dacă în primă fază prețul poate să fie peste cel al unei înhumări tradiționale.
Avantajul incinerării este că scăpați de grija locului de veci, mai mult, puteți transforma acea cenușă într-un diamant pe care să îl păstrați în casă, în memoria celui drag.
Diamantele sunt făcute din carbon pur care a fost aranjat într-un cristal. Cele mai multe dintre ele s-au format în urmă cu 1 - 3 miliarde de ani, la mare adâncime sub suprafața Pământului, sub o căldură intensă și o presiune ridicată.
Faptul că a fost crescut în aceste condiții extreme înzestrează diamantul cu o structură atomică puternic legată, ceea ce îl face cea mai rezistentă substanță din lume (sau cel puțin una dintre ele).
Este, de asemenea, posibil să se ”crească” diamante în laborator cu ajutorul unei mașini care imită procesele naturale care creează diamantele găsite în Pământ.
Dezvoltată pentru prima dată în anii 1950, această tehnică este cunoscută sub numele de tratament HPHT (High Pressure High Temperature). Aceasta implică, de obicei, încălzirea materialelor sursă de carbon la peste 2.300°C (4.172°F) și supunerea lor la presiuni de 6,5 până la 8,5 GPa (ceea ce este aproximativ echivalentul echilibrării unui avion cu reacție comercial pe un deget).
Împreună cu o mică ”sămânță” de diamant care acționează ca loc de formare și catalizator, principalul ingredient de care aveți nevoie este carbonul - un element de care oamenii au din belșug.
Aproximativ 18,5 la sută din masa corpului uman este alcătuită din carbon, iar rămășițele noastre incinerate produc de obicei între 2,5 și 8,5 miligrame de carbon.
Având în vedere că aveți nevoie de doar 1 miligram de carbon pentru a face un diamant artificial, acesta este un material mai mult decât suficient pentru a lucra.
Este un proces relativ complex, dar fascinant, după cum explică Eterneva, o companie care transformă cenușa în diamante, notează IFL Science.
Carbonul din oasele incinerate există sub formă de carbonat, o sare compusă dintr-un atom de carbon și trei de oxigen. Mai întâi, se folosesc gaze pentru a separa o parte din impuritățile din carbonat, apoi carbonatul este transformat în carbon pur folosind temperaturi extrem de ridicate și un mediu cu conținut scăzut de oxigen.
Carbonul rezultat este apoi adăugat la o mică sămânță de diamant înainte de a fi supus unui proces HPHT similar cu cel al oricărui diamant sintetic.
Vezi și: Michael Jackson: Pălăria celebrității, la licitație! Care este prețul de pornire
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Linkin Park marchează o nouă...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Papa Francisc, care a evitat în...