Rashida Jones reflectă asupra conflictului istoric cu rapperul Tupac Shakur, după ce artistul și-a criticat tatăl Quincy Jones
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Actrița Rashida Jones a vorbit recent despre conflictul ei din trecut cu rapperul Tupac Shakur, după ce acesta l-a criticat pe tatăl ei, celebrul producător muzical Quincy Jones, pentru relațiile cu femei albe și pentru copiii avuți cu acestea.

Controversa a început în 1993, când Tupac, cunoscut pentru stilul său provocator și adesea confruntațional, a făcut o declarație într-un interviu cu revista The Source, criticându-l pe Quincy Jones pentru relațiile sale interrasiale. Această afirmație a provocat o reacție vehementă din partea Rashidei, care a scris o scrisoare în apărarea tatălui ei, publicată și ea în The Source. În scrisoare, ea a condamnat "prostia" și "ignoranța" lui Tupac, descriindu-l drept "absorbit de sine și indulgent".

„Unde naiba ai fi fost dacă oamenii de culoare ca el nu ar fi deschis drumul pentru ca tu să ai oportunitatea de a te exprima?” a scris Rashida la acea vreme.

Cu toate acestea, Rashida a dezvăluit că, deși inițial a fost furioasă și supărată pe rapper, cei doi au ajuns să se confrunte și să își clarifice diferențele, iar Tupac a devenit, în cele din urmă, parte din familie.

„Acum, când sunt mai în vârstă, înțeleg mai bine nuanțele. La momentul respectiv, mi s-a părut un atac complet nejustificat,” a spus Rashida într-un interviu pentru The New Yorker.

„Tatăl meu nu lucrează pentru guvern. Este un producător muzical. Modul în care alege să-și trăiască viața și pe cine iubește este treaba lui, și întotdeauna am simțit asta.”

Deși a recunoscut că a fost „furioasă” și „foarte supărată” pe rapper, Rashida a admis că Tupac i-a oferit o „nouă perspectivă”.

„Când am ajuns să îl cunosc, a venit imediat să își ceară scuze față de mine și față de tatăl meu,” a continuat Rashida. „Am avut o conversație foarte bună despre asta, iar apoi a devenit parte din familie.”

Rapperul s-a apropiat de sora mai mare a Rashidei, Kidada, pentru a-și cere scuze după publicarea scrisorii, crezând inițial că ea era Rashida. Interacțiunea a dus în cele din urmă la o relație romantică, iar Kidada l-a numit „dragostea vieții mele”.

„S-a rezolvat foarte frumos, pentru că atunci când l-am întâlnit, și-a cerut imediat scuze față de mine și față de tatăl meu,” a spus Rashida. „Am avut o conversație foarte bună despre asta, iar apoi a devenit parte din familie.”

Reacția și scuzele lui Tupac au inspirat-o pe Rashida de-a lungul vieții, spunând că acea acțiune a vorbit „atât de mult despre cine era el”.

„Am fost auto-justificativă în viața mea și am muncit din greu pentru a înceta să mai privesc lucrurile într-un mod binar,” a spus ea. „Suntem atât de imperfecți și complicați.”

Tupac a murit la vârsta de 25 de ani, în 1996, după ce a fost ucis într-un aparent atac țintit.

Duane „Keffe D” Davis, un fost lider de bandă din zona Los Angeles, a fost acuzat pentru uciderea lui și va fi judecat în noiembrie 2024, după ce și-a schimbat avocații.

Davis a fost arestat în afara Las Vegasului anul trecut, după ce a scris o carte în care detaliază noaptea în care Shakur a fost ucis. El a menționat în carte că, deși nepotul său a fost cel care ar fi tras focurile fatale, el se afla în mașină și pretinde că a furnizat arma crimei.

Acest conflict istoric dintre Rashida Jones și Tupac Shakur subliniază complexitatea relațiilor interrasiale și a perspectivelor culturale, evidențiind totodată capacitatea umană de a depăși neînțelegerile și de a găsi un teren comun. Deși inițial conflictul părea ireconciliabil, prin dialog și înțelegere, cele două părți au reușit să-și rezolve diferențele și să construiască relații noi, dovedind că schimbările de perspectivă și reconcilierea sunt posibile chiar și în cele mai tensionate situații.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel