Război Ucraina. Infrastructura de pe teritoriul Rusiei, posibilă țintă pentru Kiev: ”Credeți-mă, mâna nu va tremura”
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 28 iul 2022, 10:04
Ultimele evoluții din Ucraina.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Ucrainei, a spus că, dacă va fi necesar, Ucraina „nu va ezita” să distrugă ţinte militare de pe teritoriul Rusiei.

„Dacă va fi necesar (să lovim teritoriul Federației Ruse - n.r.), atunci credeți-mă, mâna nimănui nu va tremura să semneze ceea ce trebuie să fie semnat.

Mai mult, declarația președintelui că vom răspunde în teritoriile de unde vine totul confirmă acest lucru... Suntem la curent cu toate focuri de armă trase de rachete, avioane sau nave din țara noastră”, a mai spus Danilov.

De asemenea, potrivit lui Danilov, rușii lansează rachete învechite, cu o precizie foarte scăzută.

Oficialul confirmă că forțele ucrainene se concentrează pe eliberarea zonei de sud a țării, arată Radiosvoboda.

O mișcare „foarte puternică” a trupelor ruse a început în zona Herson, a declarat Oleksiy Danilov.

„Sunt precaut în privința termenelor limită. Acesta este un război cu multe evenimente diferite. Acum inamicul aduce maximul (de forțe - n.r.). În direcția Kherson a început o mișcare foarte puternică a trupelor lor. Aduc forțe suplimentare”, a spus el în emisiunea națională, transmisă de televiziunile ucrainene.

Forţele ucrainene câştigă teren în regiunea ocupată Herson

Campania Ucrainei de reluare a regiunii ocupate Herson "a prins ritm", informează surse militare occidentale. Un pod cheie către oraşul Herson nu mai poate fi folosit după ce forţele ucrainene l-au lovit cu rachete cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA. Mii de trupe ruseşti sunt acum în pericol de a fi izolate de restul teritoriului ocupat. Situat strategic la vest de râul Dnipro, oraşul a fost primul din război care a căzut în mâinile forţelor Moscovei. Forţele ucrainene au tras marţi asupra podului Antonivski din Herson folosind un sistem de rachete de artilerie HIMARS. Potrivit surselor militare occidentale, atacul a lăsat podul "complet inutilizabil". 

Trupele ucrainene desfăşoară o contraofensivă în sudul Ucrainei - oficiali de securitate de la Kiev

Oficialii de securitate de la Kiev anunţă că trupele ruseşti sunt mutate în sudul Ucrainei, unde se desfăşoară o contraofensivă către oraşul ocupat Herson. Nu există o verificare independentă a informaţiilor, dar dacă se confirmă, ar putea sugera că Moscova îşi consolidează poziţiile în zonele unde riscă să îi fie izolate sursele de aprovizionare. Hersonul a fost printre primele oraşe care au fost cucerite de trupele ruse şi reprezintă un punct strategic pentru Rusia.

Atac cu rachete asupra regiunii Kiev

Ocupanţii ruşi au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Kiev. În dimineaţa zilei de 28 iulie, ocupanţii au lansat un atac cu rachete asupra uneia dintre comunităţile din districtul Vişhorod, din regiunea Kiev, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Telegram a şefului Administraţiei militare regionale Kiev, Oleksi Kuleba. Un obiect de infrastructură a fost bombardat. Sunt stabilite informaţiile despre victime şi răniţi. Toate echipele serviciilor de urgenţă se află la faţa locului şi intervin. În noaptea de 27 spre 28 iulie, invadatorii ruşi au lansat atacuri cu sisteme de rachete S-300 asupra oraşului Harkiv.

Peste 20 de rachete, lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarus, detalii despre atacul de joi dimineaţă

În dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor de nord ale Ucrainei, peste 20 de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarus, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Facebook a Comandamentului Operaţional Nord al Forţelor Armate Ucrainene.

Deocamdată, se ştie exact că nouă rachete au fost lansate asupra teritoriul comunităţii Honcearivske, din regiunea Cernihiv, care au căzut în zona unei fâşii forestiere. Sistemul de apărare antiaeriană al Forţelor Armate ale Ucrainei a funcţionat şi, din fericire, nu au fost raportate victime, până în momentul de faţă, la ora 7:07, când a fost difuzată ştirea. Potrivit canalului de Telegram a Belaruska Gaiun, între orele 5:23 şi 6:29 au fost lansate asupra teritoriilor din Ucraina aproximativ 25 de rachete de pe aerodromul Zeabrovka de lângă Gomel, din Belarus. Potrivit unor informaţii, în dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele inamice au lansat atacuri asupra districtului Vişhorod din regiunea Kiev. A fost bombardat un obiect al infrastructurii locale.

Articole similare

Top citite
Visarion Alexa

Profesor universitar, întrebare cheie în cazul preotului Visarion Alexa: M-a frapat un aspect

Nadine Voindrouh

Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

Șmecherie cu facturile uriașe la energie. Elena Cristian: Și eu am fost victimă. Este o încălcare a legii. Instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze imediat

Alexe

Marea greșeală în cazul preotului Visarion Alexa. Ce nu spune nimeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (RODNAE Productions)

Care sunt cele mai bune mezeluri. Bilic: Are cele mai puține calorii

Foto: pexels, Mark Vegera

Oamenii de știință susțin că nu ar trebui să ucidem niciodată un păianjen în casa noastră. Iată de ce


Cele mai noi articole