Răzbunarea Mosovei pentru Insula Șerpilor. Imagini terifiante vin de la Odesa: O rachetă rusă a distrus un bloc, ucigând 17 persoane
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Cel puțin 17 uciși de rachetele rusești lângă Odesa.

O rachetă rusă a lovit, vineri dimineață, un bloc de apartamente cu mai multe etaje din orașul Odesa, situat la Marea Neagră, ucigând cel puțin 10 persoane, a declarat un oficial local.

Pe Twitter au apărut imagini de la Odesa care arată că clădirea rezidențială lovită de rachetă a fost aproape complet distrusă. Potrivit ultimelor informații, 18 persoane au murit și peste 30 au fost rănite.

Comandamentul Operațional Sud a raportat că rachetele au fost lansate din zona Mării Negre. Potrivit datelor neoficiale, trei avioane Tu-22 ale Forțelor Aerospațiale Ruse au decolat din regiunea Volgograd și au început să se deplaseze spre Crimeea. După ce au parcurs o distanță de aproximativ 1,2 mii km, trei rachete de tip X au fost lansate de la ele în direcția districtului Bilhorod-Dnistrovsky.

Numărul morților cauzat de rachetele rusești care au lovit un bloc de apartamente cu nouă etaje și o clădire de stațiune din apropierea portului Ucrainei de la Marea Neagră, Odesa, vineri dimineața, a crescut la 17, în timp ce zeci de cetățeni au fost răniți, au declarat autoritățile ucrainene.

Serviciul de Stat Ucrainean de Urgență a raportat că o rachetă a lovit o clădire din orașul Bilhorod-Dnistrovskyi, ucigând 18 persoane, rănind 30 și provocând un incendiu într-un magazin de lângă clădire.

Purtătorul de cuvânt al administrației regionale, Serhiy Bratchuk , a declarat pentru televiziunea de stat ucraineană că o operațiune de salvare este în desfășurare, deoarece mai multe persoane au fost îngropate sub dărâmăturile clădirii.

O altă rachetă a lovit o localitate din apropierea Odesei, a spus Bratchuk, ucigând cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, și rănind pe altul.

Ucraina înepe exportul de energie în UE

Ucraina a început să exporte energie electrică într-un mod semnificativ spre Uniunea Europeană, prin România, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP, citat de Agerpres.

S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană joi, a afirmat preşedintele Ucrainei, ţară a cărei candidatură la UE a fost susţinută săptămâna trecută de Cei 27.

Kievul a început să exporte într-un mod semnificativ energie electrică spre teritoriul UE, spre România, iar aceasta este doar o primă etapă, a spus el într-o videoconferinţă.

Ne pregătim să creştem livrările, a adăugat Zelenski, subliniind că electricitatea ucraineană poate înlocui o parte considerabilă din gazul rusesc consumat de europeni.

Nu este doar o chestiune de venituri din export pentru noi, este o chestiune de securitate pentru întreaga Europă, a insistat el.

Reţeaua de electricitate ucraineană a fost conectată la reţeaua europeană la jumătatea lunii martie, ceea ce ar trebui să ajute ţara să îşi menţină funcţionarea în pofida războiului.

Ucraina a fost sincronizată cu reţeaua electrică rusă până la invadarea sa, la 24 februarie, şi apoi a funcţionat autonom.

De astăzi, Ucraina poate exporta energie electrică spre piaţa UE, a scris joi pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acest lucru va oferi o sursă suplimentară de energie electrică pentru UE. Şi venituri indispensabile pentru Ucraina. Deci suntem ambele părţi câştigătoare, a menţionat ea.

Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a apărării, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban .

„Trebuie să ne creștem radical capacitățile de apărare”, a spus el la radioul de stat.

El a subliniat că situația se poate schimba, deși frontul de război rusesc părea departe de Ungaria.

El a repetat că războiul din Ucraina vecină ar trebui să se încheie cât mai curând posibil.

Ucraina are acum o „perspectivă europeană foarte clară” în urma deciziei Uniunii Europene de a acorda țării statutul de candidat pentru a adera la bloc, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen , într-un discurs în fața parlamentului ucrainean.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa: Simona Gherghe, Instagram

În spatele zâmbetului: Cum se simte Simona Gherghe departe de copiii săi

Sursa: Freepik

Ratonul dansator care face furori pe internet. Mișcări de superstar!

Sursa: captură Youtube Bloodstockfestivals

Piesa zilei: Devil don't cry (string quartet version) | KING 810

Sursa: Freepik

1 Mai în Capitală: Evenimente speciale și vreme perfectă pentru distracție. Idei de activități

Sursa: Freepik

Primăvara se colorează în ritmurile anilor '80 și '90: "Retro Nostalgia Music" îți aduce cea mai tare petrecere la Predeal

Sursa: Freepik

Schimbă mașina pe pantofii comozi! Calea Victoriei se transformă în zonă pietonală de Paște


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cher dezvăluie de ce se întâlnește cu bărbați mai tineri

Cher a explicat motivul pentru care se întâlnește cu...

pixel