Regizorul filmului cu Kevin Spacey: Alegerea actorului a fost un act „transgresiv”
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
Regizorul Michael Zaiko Hall a recunoscut că a fost conștient de controversele pe care le va stârni alegerea lui Kevin Spacey pentru rolul principal în thrillerul independent „Peter Five Eight”. Acesta este primul film american al lui Spacey de la izbucnirea acuzațiilor de agresiune sexuală care i-au adus o pauză forțată în carieră.

În cadrul unui interviu pentru The Independent, Hall a declarat că distribuirea lui Spacey a fost un act „transgresiv”. „Unii oameni, un grup destul de mic din industrie, consideră că nu ar trebui să mai lucreze”, a spus regizorul. „Într-un fel, alegerea lui este un act transgresiv. Totuși, cred că nu există suficiente acțiuni subversive și transgressive în cinematografie. Din punctul meu de vedere, nu e neapărat ceva rău.”, scrie The Independent.

Spacey, în vârstă de 64 de ani, a fost achitat anul trecut de acuzațiile de natură sexuală formulate de patru bărbați din Marea Britanie, presupuse a fi avut loc între 2001 și 2013. Acuzatorii lui Spacey l-au descris drept „un prădător sexual abject”, „alunecos” și „atroce, disprețuitor și dezgustător”. Actorul a catalogat acuzațiile drept „nebunie” și o „lovitură în spate”. Juriul l-a achitat pe Spacey pe toate capetele de acuzare.

„Peter Five Eight” îi are în roluri principale pe Jet Jandreau, care interpretează un agent imobiliar dintr-o comunitate montană mică, și pe Kevin Spacey, în rolul lui Peter, un străin carismatic care apare din senin la cererea șefului său misterios. Alături de ei joacă și Rebecca De Mornay.

Hall a declarat că Spacey a fost alegerea perfectă pentru rol. „Personajul lui Peter din Peter Five Eight este întruchiparea lui Kevin. Există o anume maleficență comică în personaj, o muzicalitate pe care nu cred că o poate interpreta nimeni la fel de bine ca Kevin.”

Regizorul a adăugat că el și producătorii au analizat acuzațiile împotriva lui Spacey și au ajuns la concluzia că acestea au fost „exagerate”. „Îmi place să cred că sunt o persoană etică și nu cred că am fi făcut asta dacă am fi simțit cu adevărat că este o persoană la fel de rea cum îl descriu criticii săi, mai ales în acea perioadă”, a spus Hall. „De atunci, Kevin a câștigat procese pe două continente și cred că narațiunea se schimbă. Cred că oamenii încep să vadă că el nu este cine vor unii să-l picteze.”

La scurt timp după lansarea filmului, documentarul Channel 4 „Spacey demascat” a prezentat noi acuzații împotriva starului din „American Beauty”. „Părerea mea despre acel documentar este că forțează lucrurile”, a spus Hall. „Cred că ei caută orice sperând că se va lipi ceva.”

Articole similare

Pearl Jam anulează încă două concer­te din cauza bolii

Pearl Jam au anulat încă două concerte din cauza bolii.


Top citite
Foto: pexels, Andrea Piacquadio

ANM: Avertizări Cod galben de caniculă și disconfort termic pentru 1 și 2 iulie

Foto: Pearl Jam, facebook / Steve Rose

Pearl Jam anulează încă două concer­te din cauza bolii

Captura Youtube

Cine este Cissy Houston și ce legătură a avut cu Elvis Presley

Armata Romana - Forter.ro

Ziua Muzicilor Militare: Sărbătoarea tradiției și patriotismului în Forțele Armate

Bad Bunny / Captură video

Bad Bunny a închiriat muzeul Louvre la miezul nopții pentru iubita lui, Kendall Jenner

Captura video

Justin Timberlake glumește despre arestarea pentru conducere sub influența alcoolului


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Pearl Jam anulează încă două concer­te din cauza bolii

Pearl Jam au anulat încă două concerte din cauza bolii.

pixel