Remaniere miniștri. Marcel Ciolacu: Vasile, tu ești remaniat? Restul e cancan
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre zvonurile privind remanierea unor miniștri.

Marcel Ciolacu exclude schimbarea miniștrilor PSD din Guvern, inclusiv a lui Vasile Dîncu, de la Apărare, dar și a celor de la PNL sau UDMR.  Reacția preșdintelui PSD vine după ce în presă au apărut zvonuri potrivit cărora mai mulți miniltri ar urma să fie remaniați.

Întrebat cum comentează informațiile pe surse publicate în presă despre o demitere a lui Vasile Dîncu, președintele PSD a spus: 'Vasile, tu ești remaniat?", l-a întrebat Marcel Ciolacu pe ministrul Apărării, iar Vasile Dîncu a negat.

"Există remaniere în Guvern? Attila (Cseke, UDMR, ministrul Dezvoltării - n.r.), la voi s-a discutat? (...)

Nu pot sa promit ca nu o să existe remanieri, pentru că e un lucru firesc. Eu spun că e o temă artificială, pentru ca nu a vorbit nimeni. Îl văd pe domnul Dîncu aici, cu mine, și văd că nu e remaniat.”, a mai declarat Marcel CIolacu, prezent la Bistrița, cu ocazia inaugurării Complexului Sportiv Polivalent în prezența președintelui CJ Bistrița, scrie Realitatea.net.

Potrivit mai multor informații din presă, printre miniștrii vizați de remaniere ar fi Vasile Dîncu - Apărare, Florin Spătaru - Econoie, ambii din PSD, dar și Virgil Popescu - Energie, de la PNL, și Eduard Novak - Sport, de la UDMR.

Marcel Ciolacu cere piaţă reglementată la energia electrică şi gazele naturale

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că liberalizarea pieţei din energie s-a făcut în mod haotic şi a cerut din nou revenirea la o piaţă reglementată cu preţuri plafonate la energia electrică şi gazele naturale. Preşedintele social-democrat a spus că decizia de compensare a fost cea mai bună pentru momentul respectiv, dar acum trebuie găsite alte soluţii pe termen lung. Variantele vor fi discutate astăzi într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, arată Rador.

”Nu se mai poate continua o perioadă lungă pe această ordonanţă de urgenţă şi în acest moment există două, trei variante pe care o să le discutăm în coaliţie. Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie. Trebuie, pe zona casnică, o reglementare a preţului, mai ales că putem acoperi din producţia proprie, unde statul este majoritar în aceste companii. Cea mai mare urgenţă acum este să găsim soluţiile pe zona de energie, predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puţin până în anul 2025.

Reporter: Marcel Ciolacu a mai spus că rectificarea bugetară este gata, va fi una pozitivă şi va fi adoptată în guvern, imediat ce se clarifică lucrurile în domeniul energiei. Discuţii pe acest subiect vor avea loc şi astăzi, când este aşteptată o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

El a menţionat că România se află într-o situație foarte delicată în acest moment.

"Noi am mai făcut o mare tâmpenie, s-a vândut energia pe anul acesta. Dacă vorbim de o semireglementare, cel puţin pe zona casnică, aici nu mi-aş dori să ajungem la un conflict în interiorul coaliţiei, trebuie pe zona casnică o reglementare a preţului, mai ales că putem acoperi prin producţia proprie, unde statul e majoritar în aceste companii. Am văzut resursa bugetară, e 2 miliarde până la 3 miliarde către Ministerul Energiei, fiindcă aşa au fost făcute socotelile la începutul anului. Am vândut energia cu 3-400 de lei şi acum se vinde cu 2.000-3.000", a susţinut Ciolacu. Vezi mai mult AICI.

Articole similare

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS, în...


Top citite
Captura Youtube

Azi e ziua lui Rick Savage! Basistul trupei Def Leppard a împlinit astăzi 63 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani

Azi este ziua lui Ozzy Osbourne! Solistul trupei Black Sabbath a împlinit 75 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

Anna Indiana este prima cântăreață generată de...