Repetiție pentru invazie. SUA şi Coreea de Sud, exerciţii militare comune, ca răspuns la amenințările Coreei de Nord
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 22 aug 2022, 08:46
Coreea de Sud şi SUA au început cele mai ample exerciţii militare în comun din 2018, pentru a pregăti un răspuns eficient împotriva unui eventual atac al Coreei de Nord.

Statele Unite şi Coreea de Sud efectuează începând de luni cele mai importante exerciţii militare comune din 2018, în faţa ameninţării nucleare crescute a Coreei de Nord, a anunţat Seulul, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Operaţiunile comune au fost reduse în ultimii ani, însă atât SUA, cât şi Coreea de Sud consideră că ameninţarea din partea Nordului este în creştere, arată și Rador, care citează BBC.

Washingtonul este un aliat apropiat al Seulului în domeniul securităţii. Aproximativ 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de statul vecin dotat cu armă nucleară.

Cele două ţări efectuează de mult timp exerciţii militare în comun pe care insistă să le descrie drept defensive, în timp ce Coreea de Nord le consideră o repetiţie înainte de o invazie.

Repetiție pentru invazieManevrele "Ulchi Freedom Shield" marchează reluarea antrenamentelor la scară largă între forţele americane şi sud-coreene după reducerea acestora din cauza pandemiei de COVID-19 şi marchează, de asemenea, un eşec diplomatic faţă de Phenian.

"Importanţa acestui exerciţiu comun este de a reconstrui alianţa dintre Coreea de Sud şi Statele Unite şi de a consolida structura de apărare comună prin desfăşurarea în mod obişnuit (...) de exerciţii şi antrenamente comune pe teren", a indicat Ministerul Apărării din Coreea de Sud. 

În următoarele nouă zile, armata lor va exersa cum să combată un atac nord-coreean, folosind trupe, avioane de luptă şi nave de război. Coreea de Nord priveşte exerciţiile drept o repetiţie pentru o invazie şi a avertizat că ar putea declanşa un război.

Există îngrijorări că s-ar putea să existe represalii, posibil prin testarea primei arme nucleare în cinci ani. Viceministrul apărării din Coreea de Sud a declarat că n-ar trebui învinovăţit dacă Nordul foloseşte operaţiunile drept scuză, deoarece în faţa unui posibil inamic nu au altă opţiune decât de a se pregăti - relatează corespondentul BBC. 

Articole similare

Top citite
Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa? / Captura Youtube

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa?

https://www.freepik.com/

Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”: Credem că oferă beneficii, dar e invers!

foto pexels

Salarii uriașe în spatele inteligenței artificiale: Locuri de muncă plătite cu peste 300.000 de euro pe an. Inginerii n-au nevoie de diplomă de licență

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT / Photo by Pixabay

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT


Cele mai noi articole

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...