Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Recrutarea este interpretată ca o încercare a rușilor de a intra pe picior de război, dar fără mobilizare totală.
Mobilizarea totală este văzută de Putin ca o mișcare riscantă din punct de vedere politic. El a semnat deja, joi, o lege specială care „înăsprește regulile” pentru rușii care lucrează pentru „agenții străine”. Se referă în primul rând la jurnaliştii şi civilii care au legătură cu organizaţiile neguvernamentale occidentale sau care primesc resurse financiare din Occident. Aceștia se află sub supraveghere strictă, iar deplasările, accesul la instituții și alte diverse activități civice sunt restricționate, scrie Telegraph.
Există 85 de regiuni federale în Rusia, inclusiv Crimeea și Sevastopol (care au fost anexate ilegal de Rusia în 2014), fiecare fiind însărcinată cu recrutarea batalioanelor de 400 de oameni, scrie ISW Institutul pentru Studierea Războiului.
„Noile batalioane înființate merg la terenurile de antrenament militar și probabil își vor finaliza pregătirea de o lună până la sfârșitul lunii august”, se arată în comunicat.
Unele dintre aceste unități sunt compuse din foști soldați care acum au deja 50 și 60 de ani. De exemplu, televiziunea de stat rusă a arătat recent o unitate de recruți cu părul cărunt, care fac antrenamente militare.
Se estimează că între 15.000 și 36.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei ruse din februarie, ceea ce este cumulat mai mult decât a suferit Uniunea Sovietică în 10 ani de război din Afganistan.
În același timp, trebuie luat în considerare și faptul că un număr mare de victime aparțin minorităților etnice care trăiesc la marginea Rusiei. Calculul rece al Kremlinului este că văduvele și părinții îndurerați sunt mai puțin periculoși pentru Moscova dacă plâng la periferie decât dacă sunt din capitală sau din Sankt Petersburg.
Presa de opoziție rusă scrie că aproximativ 150 de bărbați din estul îndepărtat al Rusiei, lângă granița cu Mongolia, au refuzat să fie trimiși în partea controlată de rebeli din Donbas. Alte presupuse rebeliuni au fost raportate și în rândul unităților Gărzii Naționale Ruse din Caucazul de Nord.
Recruții ruși care refuză să lupte au de partea lor o prevedere legală: întrucât Kremlinul nu a declarat oficial război, nu dispune de toate mecanismele de constrângere pentru a-i readuce la război.
Zilele trecute, aproximativ 150 de soldați ruși dintr-o regiune săracă din estul Siberiei s-au întors acasă după ce și-au reziliat contractele militare, cea mai recentă expresie a nemulțumirii în rândul trupelor lui Putin. Acei soldați au sosit în Buriația weekendul trecut, a declarat Aleksandra Garmazapova, activistă a grupului de opoziție Buriația Liberă.
„Ai făcut alegerea corectă: ți-ai salvat viața și viețile altora!”, a scris ea. "Nu lupta pentru ambițiile lui Putin. Tu vei muri, iar el va mânca bine, va dormi bine și-și va construi un alt palat de aur".
Marea majoritate a pierderilor militare ruse au fost în rândul trupelor din Buriatia, Daghestan și Kalmîkia. Cele trei regiuni sunt printre cele mai sărace din Rusia, iar mulți dintre soldații care au murit nu erau ruși din punct de vedere etnic. Mai multe femei din Buriația au postat recent un videoclip prin care își îndeamnă soții să se întoarcă acasă din războiul „nedrept” al Rusiei din Ucraina. Ei spun că soții lor au fost păcăliți să meargă în Belarus la antrenament și ar fi fost amenințați cu perspectiva Curții Marțiale dacă refuzau să lupte.
Criticii spun că Kremlinul folosește în mod deliberat trupele din regiuni îndepărtate și slabe din punct de vedere economic drept „carne de tun”, deoarece se teme de o creștere a sentimentului anti-război dacă tinerii din Moscova vor ajunge acasă în pungi pentru cadavre
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Dwayne "The Rock" Johnson se...
Vicepreşedintele Consiliului...
Traian Băsescu a spus dacă va candida la...
Pompierii giurgiuveni...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...