Roaba de Cultură deschide sezonul #OUTinthepark cu concerte și o vară plină de evenimente gratuite
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
Trupa Breeze va marca deschiderea oficială a sezonului #OUTinthepark la Roaba de Cultură (Herăstrău, zona Pescăruș), sâmbătă, 18 mai, de la ora 19:00, cu un concert de bossa nova în aer liber. Evenimentul va da startul unei veri pline de evenimente culturale și educative gratuite, organizate de Asociația Green Revolution cu sprijinul ALPAB.

Fiind prima pajiște urbană din România, Roaba de Cultură a devenit un reper pentru petrecerea timpului liber în verile bucureștene. Anul acesta, organizatorii își propun să ofere o experiență îmbunătățită, cu o varietate de evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstă. Publicul se va putea bucura de proiecții de film, spectacole de teatru, competiții sportive, concerte, ateliere educative și creative, toate fiind accesibile gratuit.

Un aspect distinctiv al acestui sezon este promovarea artei și culturii locale prin intermediul unor activități săptămânale, precum "spoken word" și vizionări de film ale unor regizori români de renume.

"Toate activităţile de la Roaba de Cultură pun accent pe educaţie şi pe importanţa petrecerii timpului liber în natură, valori esenţiale pentru dezvoltarea unei comunităţi sănătoase şi responsabile. Timpul petrecut în mijlocul naturii nu numai că oferă o pauză binevenită de la agitaţia urbană, dar şi stimulează creativitatea, gândirea critică şi sănătatea fizică şi mentală a oamenilor. Mai mult, conform studiului Green Spaces and Cognitive Development in Primary Schoolchildren, copiii care au acces la spaţii verzi au înregistrat performanţe cognitive mai bune în comparaţie cu cei care nu au avut acest acces", spun organizatorii. 

Pe lângă programul divers de evenimente, Roaba de Cultură va oferi și o zonă de relaxare, unde vizitatorii se pot bucura de natură, o bibliotecă în aer liber cu o selecție de cărți pentru toate vârstele, precum și o zonă de joacă pentru copii.

Organizatorii invită bucureștenii să participe la evenimentele gratuite organizate la Roaba de Cultură pe parcursul verii, pentru a se bucura de o experiență culturală și educativă unică în aer liber.

Articole similare

Top citite
Foto: Pexels

Celine Dion și Lady Gaga vor cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Paris

Foto: Pexels

Fanii Sabrinei Carpenter denunță costurile exorbitante ale biletelor pentru turneul arenelor

Captura Instagram

Victor Cornea, gest superb față de fetițele Andreei Bălan

Foto: Pexels

Interpol reflectează asupra scenei iconice din "Friends" în timp ce începe turneul aniversar de 20 de ani

Captura Youtube

Janet Jackson și-a amintit cum și unde a scris piesa "Scream" alături de Michael Jackson

Captura Youtube

Smiley a lansat melodia "Cum te văd eu"


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Radio DC News vă invită la o serie de concerte...

pixel