Robotul umanoid înfiorător de la Tesla, ironizat pe internet, creația lui Elon Musk fiind comparată cu Joe Biden
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Elon Musk, magnatul Tesla, a distribuit un nou videoclip cu robotul umanoid al firmei - Optimus Gen Two - doar că oamenii de pe platforma sa de socializare X/Twitter l-au ironizat.

Elon Musk a distribuit o nouă înregistrare video cu robotul umanoid înfiorător al Tesla, care a fost comparat în batjocură cu Joe Biden.

Firma miliardarului din domeniul tehnologiei a anunțat planurile de a crea un robot umanoid în urmă cu trei ani, iar cea mai recentă versiune - Optimus Gen Two - a fost prezentată în decembrie. Înainte de aceasta au venit Optimus Gen One și Bumblebee.

Anunțul din decembrie a dezvăluit că noul Optimus a primit o creștere a vitezei cu 30%, o reducere a greutății cu 10 kg, un echilibru îmbunătățit și capacitatea de a manipula obiecte delicate (un videoclip promoțional îl arată cum mișcă ouă fără să le spargă).

Optimus Gen Two rămâne un prototip și nu a fost proiectat pentru producție și vânzare. Cu toate acestea, Musk a declarat anterior că intenționează să facă Optimus disponibil pentru cumpărare la un preț mai mic decât cel al unei mașini.

"Optimus este conceput pentru a fi un robot foarte capabil, dar fabricat într-un volum foarte mare, probabil, în cele din urmă, milioane de unități, și se preconizează că va costa mult mai puțin decât o mașină", a declarat Musk.

"Aș spune că, probabil, mai puțin de 20.000 de dolari ar fi estimarea mea".

Musk a accesat recent platforma sa de socializare X (fostul Twitter) pentru a distribui un nou videoclip cu Optimus, oferindu-le fanilor o actualizare a dezvoltării robotului. Acesta arăta robotul mergând, încet, de unul singur, în jurul unui depozit Tesla.

Musk a dat o legendă videoclipului: "Optimus se plimbă prin laborator". Tweetul original de pe contul Tesla Optimus suna astfel: "Tesla Optimus: "Îmi fac pașii zilnici".

Articole similare

Fațada principală a vechii Burse din Copenhaga s-a prăbușit

S-a prăbușit fațada principală a vechii Burse din...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel