România acordă noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiați
Autor: radiodcnews Team
Data actualizării:
Data publicării:
CNSU a adoptat noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se acordă ajutoare în materiale sanitare Ucrainei și în alimente refugiaților ucraineni din România.

Potrivit CNSU, în ședința de sâmbătă au fost adoptate hotărârile pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina.

Astfel, Guvernul României, prin intermediul MAI, MAE și IGSU, va trimite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi mălai, făină, orez, zahar, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve. Acestea vor fi utilizate pentru asigurarea hranei refugiaților ucraineni.

Citeşte şi: Secretarul CSAT-ului ucrainean: Occidentul a mai făcut greșeala asta / Putin avea nevoie de un război

Într-unul din rarele interviuri acordate, Oleksiy Danilov, sfătuitorul din umbră al președintelui Zelenski, a discutat cu cei de la publicația NV despre direcțiile în care crede că o va lua conflictul din Ucraina.

Referindu-se la subiectul Mariupol, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare a Ucrainei explică faptul că în săptămânile de asediu s-a încercat aprovizionarea luptătorilor pe calea aerului, lucru confirmat ulterior și de președinte, care a dezvăluit că au fost pierderi importante în rândul piloților de aeronave. ”Au zburat acolo. Am pierdut mulți piloți”, a declarat Zelenski, care a specificat că piloții au livrat soldaților medicamente, alimente, apă și au luat trupurile răniților, arată Unian.

Danilov este convins că rolul luptătorilor din Mariupol a fost decisiv. ”Nici nu ne putem imagina cât de importantă a fost rezistența în Mariupol, reținerea a 20.000 de militari ruși. Dacă nu ar fi făcut-o, situația noastră pe front de astăzi ar fi extrem de grea. Subliniez: sunt eroi pentru țara noastră”.

Oficialul avertizează că Rusia are încă suficiente rezerve pentru a lovi decisiv și anticipează un război de durată. ”Agresorul acționează nu numai prin aeronave, ci folosește submarine, marina și multe alte componente militare (...) Moscova nu a schimbat planurile de a ne distruge țara, nu a schimbat planurile de a ne distruge conducerea militaro-politică”.

Articole similare

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate

Paris Hilton susține că cel de-al doilea album de studio...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate / Facebook

Paris Hilton declară că noul ei album are de toate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Prințul Harry se va întoarce în Marea Britanie pentru a...

pixel