România - Schengen/ Ciolacu: Este o seară grea pentru toţi românii; e un gust amar şi un sentiment de umilinţă
Autor: , Anca Murgoci | Dată: 08 dec 2022, 19:18
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că neacceptarea României în spaţiul Schengen este 'un eşec al dreptei europene şi al Comisiei Europene', iar Austria va trebui să dea anumite explicaţii şi 'să suporte anumite consecinţe' la nivel european.

'Este o seară grea, cred că nu numai pentru mine, şi pentru dumneavoastră şi pentru toţi românii, e un gust amar şi un sentiment de umilinţă a românilor pentru că am îndeplinit toate condiţiile şi un singur stat european s-a opus intrării României în spaţiul Schengen. Este un eşec al dreptei europene, pentru că în decursul unei perioade de câteva luni au existat nişte decizii luate de către familiile politice europene şi anumite familii politice s-au ţinut de cuvânt, iar cancelarul Austriei şi ministrul de interne au Austriei, care sunt membri ai familiei europene de dreapta, astăzi au votat total incorect împotriva României şi a românilor. Este totuşi un eşec al Comisiei Europene pentru că aceasta a făcut recomandarea ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen şi au detaliat toate controalele făcute atât în România cât şi în Bulgaria, că îndeplinim absolut toate condiţiile', a spus Ciolacu.

El a menţionat că autorităţile statului au obligaţia de a merge mai departe în demersul pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar la Consiliul European acest subiect trebuie trecut pe ordinea de zi deja.

'Nu ştiu de ce un stat european, Austria, a dorit în acest moment să creeze un cadru de bucurie într-un stat agresor al Ucrainei. Este o rupere de logică între ceea ce declarăm în cadrul UE şi ceea ce facem. Cred că va trebuie să dea anumite explicaţii şi să suporte anumite consecinţe la nivel european în primul rând, unde şi România, ca şi Austria, are un drept de veto.

România a considerat astăzi, de exemplu, să nu îşi folosească acest drept de veto împotriva Croaţiei, fiindcă ar fi încercat să acopere o nedreptate cu o altă nedreptate. Mă bucur că România nu a făcut acest lucru.(...) România a arătat încă o dată maturitate şi faptul că nu poţi să îţi foloseşti dreptul de veto împotriva unui popor', a arătat Marcel Ciolacu. Preşedintele PSD a participat joi la Gala Star Construct 2022, la Hotel Marriott.

Articole similare

Top citite
Bătăie MARE pentru supermodelul Kendall Jenner. Bad Bunny și Devin Booker au început războiul / Facebook

Bătăie MARE pentru supermodelul Kendall Jenner. Bad Bunny și Devin Booker au început războiul

Cum a cunoscut-o Cristian Boureanu pe Monica Tatoiu: A apărut una blondă pe coridor și începuse să țipe / I-am zis câteva cuvinte urâte

Cum a cunoscut-o Cristian Boureanu pe Monica Tatoiu: A apărut una blondă pe coridor și începuse să țipe / I-am zis câteva cuvinte urâte

crema - FOTO: Freepik

Cum să îți prepari propria cremă anti-îmbătrânire. De ce ai nevoie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută extraordinar de mult

Oamenii și-au dat seama de ce Coca-Cola de la McDonald's are un gust atât de diferit / Photo by Luis Rosero

Oamenii și-au dat seama de ce Coca-Cola de la McDonald's are un gust atât de diferit

A murit actorul Paul Grant, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Star Wars

A murit actorul Paul Grant, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Star Wars


Cele mai noi articole

Pink, despre regina muzicii Pop: Madonna nu mă place

Vorbind cu Howard Stern, cântăreața a dezvăluit cât de...